Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Ekipi UAE Team Emirates se je pridružil še Bennett

Kolesarski veteran George Bennett je podpisal dveletno pogodbo z moštvom UAE Team Emirates, katere prvi zvezdnik je slovenski as Tadej Pogačar.
George Bennett (levo) sledi Primožu Rogliču med lansko dirko po Franciji. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
George Bennett (levo) sledi Primožu Rogliču med lansko dirko po Franciji. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
STA
10. 8. 2021 | 10:52
1:22
Enaintridesetletni Novozelandec George Bennett, specialist za gorske etape, bo tako dres emiratske ekipe nosil do konca sezone 2023. V karieri je doslej leta 2017 osvojil dirko po Kaliforniji, lani semi-klasiko Gran Piemonte, dvakrat pa je končal med najboljšo deseterico večtedenskih dirk, enkrat na Giru in enkrat na Vuelti, so v torek še zapisali pri ekipi UAE.

»Zelo sem zadovoljen s prestopom k UAE Team Emirates. Veselim se, da bom lahko pomagal moštvu osvojiti še veliko dirk. Gre za ekipo, ki iz leta v leto napreduje in tudi sam si želim biti del tega napredka,« je med drugim ob podpisu pogodbe dejal kivi za klubsko spletno stran.

Bennett je bil zadnjih šest let član Jumbo-Visme, ki se ji je pridružil še pod imenom LottoNL–Jumbo leta 2015. Pred nastopanjem s prvim zvezdnikom nizozemskega moštva Primožem Rogličem se je mudil tudi pri ameriškem RadioShacku in italijanskem Cannondalu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine