Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Nekoč brskal po smeteh, zdaj je v Tokiu našel olimpijsko srebro

Olimpijske igre v Tokiu se zaključujejo in s tem tudi obračuni v boksarskem ringu. Priča smo bili nekaj izjemnim zgodbam.
Filipinski junak Paalam z olimpijskim srebrom. FOTO: Luis Robayo/Reuters
Filipinski junak Paalam z olimpijskim srebrom. FOTO: Luis Robayo/Reuters
STA
7. 8. 2021 | 08:30
7. 8. 2021 | 11:08
2:46
Zmagovalec olimpijskega turnirja v najlažji boksarski kategoriji je Britanec Galal Yafai. V finalnem dvoboju v kategoriji od 48 do 52 kilogramov je s 4:1 premagal Filipinca Carla Paalama. Yafai je v četrtek ugnal Kazhastanca Sakena Bibossinova, Paalam pa Japonca Rjomeija Tanako, ki sta tako osvojila bronasto odličje.

Yafai, nekdanji tovarniški delavec, je Veliki Britaniji s sobotnim uspešnim nastopom priboril prvo boksarsko zlato na tokratnih olimpijskih igrah. V Tokiu so britanski boksarji poleg tega osvojili še dve srebrni in dve bronasti kolajni. Za zmago nad Paalamo je 28-letni Britanec Filipinom preprečil možnost za osvojitev prvega zlatega olimpijskega odličja v boksu. Filipinski boksarji so v japonski prestolnici sicer osvojili dve srebrni in eno bronasto medaljo.

Tudi Paalam je izjemna zgodba o uspehu: v domačem Cagayan de Oru je bil nekaj časa brezdomec, preživljal pa se je z brskanjem po smetišču. 

Galal Yafai proslavlja v dvorani Kokugikan. FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters
Galal Yafai proslavlja v dvorani Kokugikan. FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters

 

Veselje v Bolgariji, ​Brazilec Sousa do zlata z nokavtom


Bolgarka Stojka Željazkova Kraceva je postala olimpijska prvakinja v najlažji boksarski kategoriji. V finalnem dvoboju tekmovalk od 48 do 52 kg je s 5:0 nadvladala Turkinjo Buso Naz Cakiroglu in za Bolgarijo tako osvojila prvo olimpijsko zmago v ženskem boksu. Bronastih odličij se veselita Japonka Cukimi Namiki in Tajvanka Hsiao-Ven Huang.

Brazilec Hebert Sousa si je z nokavtom Ukrajinca Oleksandra Hižnjaka v Tokiu priboril zlato olimpijsko odličje. V finalnem dvoboju v kategoriji do 75 kg je ukrajinskega nasprotnika položil na tla v tretji rundi. Bron sta po četrtkovih porazih s prvouvrščenima osvojila Rus Gleb Bakši in Filipinec Eumir Marcial.
 

Turkinja zlata v velterski kategoriji


Bakšija, ki tekmuje pod nevtralnimi simboli z oznakami Ruskega olimpijskega komiteja, je v polfinalu premagal Sousa, Hižnjak pa je s 3:2 ugnal Filipinca Marciala.

Turška boksarka Busenaz Surmeneli je dobila finalni dvoboj v kategoriji do 69 kg. 32-letna Turkinja se je pomerila s Kitajko Hong Ku in jo premagala v tretji rundi s 3:0. Bronasti odličji gresta v roke Indijke Lovline Borgohain in Američanke Oshae Jones.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine