Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

S protestnim sedenjem na ringu je želel svetu poslati sporočilo

Francoski boksar Mourad Aliev se ni in ni mogel sprijazniti z diskvalifikacijo. Ukradli so mu sanje.
Mourad Aliev se je jezil na sodnika. FOTO: Themba Hadebe/AFP
Mourad Aliev se je jezil na sodnika. FOTO: Themba Hadebe/AFP
3. 8. 2021 | 09:00
1:36
V (olimpijskem) boksu je pravzaprav na slehernem turnirju obilo pripomb nad sojenjem. Nič drugače ni v Tokiu, kjer ne manjka spornih odločitev. Na olimpijskih igrah se je močno oškodovanega počutil francoski orjak Mourad Aliev.

Potem ko ga je sodnik v ringu, Američan Andrew Mustacchio, v drugi rundi četrtfinalnega obračuna v supertežki kategoriji proti Britancu Frazerju Clarku diskvalificiral zaradi udarcev z glavo, je popolnoma izgubil živce. Najprej je svoj ščitnik za zobe pljunil iz ust in ga brcnil, zatem pa je še besno zamahnil z roko proti televizijski kameri. Po odločitvi je Aliev, ki je prvo rundo dobil s 3:2, protestno obsedel na ringu za pol ure.

Mourad Aliev je po prvi rundi vodil proti Frazerju Clarku (desno). FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters
Mourad Aliev je po prvi rundi vodil proti Frazerju Clarku (desno). FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters


»To je bilo popolnoma nepošteno! Bil sem na dobri poti k zmagi, ko so me ustavili, rekoč, da sem izgubil. In to brez kakršnegakoli opozorila! To je bila sabotaža,« je bentil 26-letni Francoz, ki je ob tem pribil, da se je vse življenje pripravljal za to tekmovanje, zaradi česar je njegov izbruh besa normalen.

S sedenjem na ringu je želel svetu poslati sporočilo o tem, kakšne stvari se dogajajo v boksu. »To je življenje, to so bile moje sanje. Ukradli so mi jih, ne da bi znali razložiti, zakaj,« je zmajeval z glavo Aliev.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine