Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Tamara Zidanšek proti Rusinji v boj za veliki finale v Parizu

Slovenska teniška igralka je v četrtfinalu Roland-Garrosa ugnala Španko Paulo Badosa in se bo za vstop v finale pomerila z Anastasijo Pavljučenkovo.
Tamara Zidanšek se je takole veselila uvrstitve v polfinale Roland-Garrosa. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Tamara Zidanšek se je takole veselila uvrstitve v polfinale Roland-Garrosa. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
J. K., M. Š., S. U., STA
8. 6. 2021 | 07:22
8. 6. 2021 | 19:15
3:39
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale odprtega prvenstva Francije. V četrtfinalu je po hudem boju premagala Španko Paulo Badoso, sicer 35. igralko sveta. Prvi niz je s 7:5 dobila 23-letna Konjičanka, v drugem pa je bila s 6:4 boljša enako stara tekmica iz Begurja v Kataloniji, v tretjem pa se je zmage z 8:6 veselila Zidanškova.

Obračun je sicer bolje začela Badosa, ki je v svojo korist odločila uvodne tri igre. Toda nato je začela pobudo na igrišču prevzemati Zidanškova, ki je hitro izničila zaostanek in izenačila na 3:3. Boljša je bila tudi v nadaljevanju, tako da je zasluženo dobila prvi niz s 7:5.


»Nisem se počutila najbolje, v tretjem nizu pa mi je steklo«


Tudi v drugem nizu je bolje kazalo Zidanškovi, ki je vodila že s 4:2. Toda nato je 23-letni Španki, ki ji je začela voda že pošteno teči v grlo, uspel pravi zasuk, tako da je niz dobila s 6:4. V odločilni tretji niz je potem bolje štartala Paula Badosa, ki je hitro ušla na 2:0, vendar pa je Tamara nato izenačila na 2:2. Ob koncu je bila spet bolj zbrana Zidanškova, ki je zasluženo slavila zmago.

Tamara Zidanšek ni skrivala zadovoljstva. FOTO: Christophe Archambault/AFP
Tamara Zidanšek ni skrivala zadovoljstva. FOTO: Christophe Archambault/AFP


»Že pred dvobojem sem vedela, da bo to težak obračun. V drugem nizu sem vodila, a se je tekmica vrnila. Nisem se počutila najbolje, potem pa sem se v tretjem počutila vse bolje in na koncu zmagala,« je po največjem uspehu doslej povedala nasmejana Štajerka. Žrebi ji je prinesel za vstop v finale z boljšo iz dvoboja med Kazahstanko Jeleno Ribakino in Rusinjo Anastasijo Pavljučenkovo, zmage se je po izjemnem boju, s 6:7 (2), 6:2, 9:7, veselila slednja. Ruska igralka ima 29 let in je na 32. mestu lestvice WTA.


Šele tretja Slovenka v četrtem krogu turnirja za veliki slam


Zidanškova je po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik postala šele tretja Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti v četrti krog enega od turnirjev za veliki slam. Dlje od osmine finala je pred njo prišla le Jaušovčeva, ki je leta 1977 kot edina Slovenka doslej osvojila turnir za veliki slam, in to prav na pariškem pesku. Poleg tega je Štajerka igrala vsaj v četrtfinalu tudi na vseh drugih turnirjih velike četverice.

Tudi Paula Badosa je lahko le čestitala Slovenki. FOTO: Martin Bureau/AFP
Tudi Paula Badosa je lahko le čestitala Slovenki. FOTO: Martin Bureau/AFP


Zidanškova, ki se je v osmino finala prebila kot najnižje postavljena igralka (na lestvici WTA je pred začetkom turnirja zasedala 85. mesto) je odlično igro pokazala že v prvem krogu, ko je izločila šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu. To je bila njena prva zmaga nad eno od igralk iz najboljše deseterice.

V drugem krogu je bila 23-letna Slovenka uspešnejša od Američanke Madison Brengle, v tretjem od Čehinje Katerine Siniakove, v osmini finala pa je bila boljša še od Romunke Sorane Cirstea.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine