Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sinnerju največja denarna nagrada v zgodovini tenisa

Italijanski teniški as je v zaključnem dvoboju turnirja v Riadu premagal Španca Carlosa Alcaraza.
Jannik Sinner se je veselil končne zmage v Riadu. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Jannik Sinner se je veselil končne zmage v Riadu. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
M. Š., STA
20. 10. 2024 | 08:22
20. 10. 2024 | 08:30
3:50

Italijanski teniški igralec Jannik Sinner je zmagovalec ekshibicijskega turnirja v Savdski Arabiji. V finalu je ugnal Španca Carlosa Alcaraza in si s tem prislužil ček za 5,52 milijona evrov. Na turnirju v Riadu je tretje mesto osvojil Novak Đoković, ki je v zadnjem medsebojnem obračunu ugnal Španca Rafaela Nadala.

Sinner je bil v zaključnem dvoboju boljši s 6:7 (5), 6:3, 6:3. Tako je prvič v sezoni ugnal Alcaraza, čeprav dvoboj zaradi ekshibicijske narave ne bo štel za statistiko. Mladi Španec je bil pred tem na turnirjih uspešnejši v polfinalih Indian Wellsa, OP Francije in nazadnje v Pekingu. Za zmago je 23-letni Italijan, tudi prvi igralec sveta, prejel doslej največji ček v zgodovini tenisa.

Sobotni spored je zaznamoval tudi medsebojni dvoboj med Đokovićem in Nadalom. Igralca, ki sta skupaj osvojila kar 46 turnirjev za grand slam, sta spomnila na stare čase in se pred napovedano upokojitvijo 38-letnega Španca ob koncu letošnje sezone še zadnjič pomerila med seboj. S 6:2 in 7:6 (5) je zmagal Đoković.

Nadal se je zabaval proti Đokoviću

»Ne zapusti še tenisa,« je v nagovoru po obračunu dejal Đoković, ki je sicer dobil 31 od skupno kar 60 medsebojnih dvobojev proti Nadalu. »Izjemno ga je videti, kako se kljub številnim poškodbam in težavam bori za vsako žogo. To je tudi zame zelo čustven dan, saj sem zadnjič igral proti največjemu tekmecu v svoji karieri,« je še dodal 37-letni Beograjčan, zmagovalec rekordnih 24 grand slamov.

Novak Đokovic je v dvoboju za tretje mesto premagal Rafaela Nadala. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters
Novak Đokovic je v dvoboju za tretje mesto premagal Rafaela Nadala. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters

»Moral sem gledati, kako se je lani upokojil Murray, pa Federer pred nekaj leti. Zdaj še 'Rafa' ... Težko je to videti, saj sem vso kariero igral proti njim,« je še dodal Srb, ki namerava igrati še nekaj let, kot je povedal med turnirjem v Savdski Arabiji.

»To je bila še ena velika borba. Seveda ne takšna, kot sva jih imela na turneji, ampak zabaval sem se, še posebej v drugem nizu,« je o dvoboju z velikim tekmecem povedal Nadal: »Igrati proti Đokoviću je vedno nekaj posebnega, saj imava izjemno dolgo in bogato zgodovino.«

»Imel sem veliko srečo, na vsakem turnirju sem čutil neverjetno podporo. Težko je opisati energijo in osebno zadovoljstvo, ki ju ob tem začutiš. To je nekaj posebnega,« je na novinarski konferenci še dejal zmagovalec 22 grand slamov in od letos tudi ambasador Savdske teniške zveze.

Na turnirju sta sodelovala tudi Rus Danil Medvedjev in Danec Holger Rune. Prvi je v četrtfinalu izgubil proti Sinnerju, od drugega pa je bil boljši Alcaraz. Đoković in Nadal sta bila neposredno uvrščena v polfinale. Vsak tekmovalec je zgolj za nastop prejel 1,38 milijona evrov.

Riad bo sicer med 2. in 9. novembrom gostil še zaključni turnir najboljše osmerice v ženski konkurenci.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine