Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sinner po velikem zmagoslavju s cmokom v grlu: Zadnje obdobje ni bilo preprosto

Italijanski teniški igralec je v finalu odprtega prvenstva ZDA brez večjih težav premagal domačega matadorja Taylorja Fritza.
Jannik Sinner je zanesljivo lovoriko na odprtem prvenstvu ZDA. FOTO: Mike Segar/Reuters
Jannik Sinner je zanesljivo lovoriko na odprtem prvenstvu ZDA. FOTO: Mike Segar/Reuters
8. 9. 2024 | 23:02
8. 9. 2024 | 23:15
1:56

Italijan Jannik Sinner, ki je – roko na srce – z nedavno dopinško afero vrgel temno senco na ves tenis, je zmagovalec odprtega prvenstva ZDA. V velikem finalu zadnjega tekmovanja leta za grand slam je brez večjih težav v treh nizih s 6:3, 6:4 in 7:5 premagal domačega matadorja Taylorja Fritza.

Vodilni teniški igralec na svetovni lestvici je hitro prevzel pobudo v svoje roke in bil na igrišču bolj ali manj ves čas korak pred tekmecem. Z zanesljivo zmago, s katero je upravičil vlogo favorita, si je Sinner priigral svojo drugo lovoriko na turnirjih velike četverice, potem ko je letos v svojo korist odločil že turnir v Melbournu.

»Ta uspeh mi pomeni ogromno, kajti zadnje obdobje v mojem življenju ni bilo preprosto. Toda vseskozi sem verjel vase. Ljubim tenis,« je poudaril 23-letni Južni Tirolec in po krajšem premisleku s cmokom v grlu pribil: »Lovoriko bi posvetil teti, ki se ne počuti najbolje. Lepo, da lahko delim te trenutke z njo ...«

Za nagrado je Sinner prejel ček za 3,6 milijona ameriških dolarjev, javni poljub svoje srčne izbranke, ruske teniške igralke Ane Kalinskaje, zmagoviti pokal pa mu je predal nekdanji ameriški šampion Andre Agassi, dvakratni zmagovalec odprtega prvenstva ZDA (v letih 1994 in 1999). 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine