Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sascha Zverev zaustavil tudi 16 let starejšega Rogerja Federerja (VIDEO)

Mladi teniški igralec lovi prvo nemško zmago na finalnem turnirju sezone po Borisu Beckerju leta 1995.
Alexander Zverev je v šestem medsebojnem obračunu z Rogerjem Federerjem zmagal tretjič. FOTO: Tony O'Brien/Reuters
Alexander Zverev je v šestem medsebojnem obračunu z Rogerjem Federerjem zmagal tretjič. FOTO: Tony O'Brien/Reuters
J. P.
17. 11. 2018 | 17:19
17. 11. 2018 | 23:16
2:36
London – Mladi nemški teniški igralec Alexander Zverev je prvi finalist zaključnega mastersa sezone ATP v Londonu z nagradnim skladom 8,5 milijona dolarjev. V polfinalu je bil 21-letni tretji nosilec po 96 minutah igre s 7:5 in 7:6 (5) boljši od drugopostavljenega in kar 16 let starejšega Švicarja Rogerja Federerja, ki ga je v šestem medsebojnem obračunu odpravil tretjič in se mu maščeval za poraz na lanskem zaključnem turnirju sezone na Otoku. V finalu mu bo nasproti stala turnirska številka 1, Srb Novak Đoković.


Federer ostaja pri 6 naslovih


Zverev je svoje mojstrstvo dokazal v zadnji igri prvega niza, ko ni Švicarju na njegov začetni udarec oddal niti točke, z edinim brejkom v tem delu pa je opravil polovico polfinalnega posla. V drugem nizu je Federer Saschi odščipnil servis za vodstvo z 2:1, toda namesto da bi priborjeno še oplemenitil, je Nemcu dovolil, da mu je takoj vrnil v enaki meri. Odločala je podaljšana igra, v njej pa je poznejši zmagovalec, ki lahko postane prvi Nemec po Borisu Beckerju iz leta 1995 s prestižno lovoriko s finala sezone, unovčil drugo zaključno žogico. Federer bo ostal pri šestih naslovih in še naprej lovi jubilejni stoti naslov s turnirjev ATP.


Nole osmič zapored


Z lahkoto pa se je v finale prebil prvopostavljeni Srb Novak Đoković, ki je četrtega nosilca, Južnoafričana Kevina Andersona, v ponovitvi letošnjega wimbledonskega finala po zgolj uri in četrt neenakovredne igre prepričljivo odpravil s 6:2 in 6:2. Poraženec si ni priigral niti ene priložnosti za brejk, zmagovalec je izkoristil štiri od devetih. Srb je zmagal že osmič zapored v medsebojnih obračunih (in tretjič letos), le prvega pred desetletjem je na mastersu v Miamiju dobil Anderson. Nole lovi že šesto lovoriko na zaključnih turnirjih sezone, s katero bi se na vrhu lestvice po uspešnosti izenačil s Federerjem, najboljši je bil že leta 2008 in nato štirikrat zapored med letoma 2012 in 2015.

Novak Đoković se je potil le 75 minut. FOTO: Tony O'Brien/Reuters
Novak Đoković se je potil le 75 minut. FOTO: Tony O'Brien/Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine