Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Igranje doma vedno nekaj posebnega

Šest Slovenk v glavnem delu WTA turnirja v Ljubljani.
Tamara Zidanšek na igrala na domačih tleh. FOTO: Thomas Samson/AFP
Tamara Zidanšek na igrala na domačih tleh. FOTO: Thomas Samson/AFP
Š. R., STA
7. 9. 2023 | 14:26
2:11

V ponedeljek se bo na igriščih na Trgu republike in v Tivoliju začel tretji teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. V glavnem delu turnirja bo nastopilo šest Slovenk, kot zadnja se je po nekaterih odpovedih neposredno na turnir uvrstila še Dalila Jakupović, so sporočili iz Tenis Slovenije.

V glavnem delu bodo tako od Slovenk nastopile Tamara Zidanšek, s 118. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni jakostni lestvici WTA, Kaja Juvan (145.), Veronika Erjavec (182.), Jakupovićeva (254.), Nina Potočnik (354.) in Ela Nala Milić (61. na mladinski lestvici ITF).

Slednji sta dobili povabilo v organizatorja, kar v kvalifikacijah velja tudi za Živo Falkner (411.) in Pio Lovrič (508.).

Zidanškova po izpadu v kvalifikacijah odprtega prvenstva ZDA ta teden nastopa na turnirju WTA v Bariju. »Igranje doma je vedno nekaj posebnega. Domače občinstvo, podpora, znano okolje. Mislim, da bo zelo zabavno na turnirju,« je za Tenis Slovenija dejala Tamara Zidanšek.

Z OP ZDA je bolje opravila Juvan, ki se je prebila do tretjega kroga glavnega dela turnirja. »Ljubljano imam zelo rada. Uživam v igranju v mojem rojstnem mestu. Nekaj posebnega bo, da bom lahko igrala v Ljubljani, pred domačimi gledalci. Vzdušje bo izjemno, tudi samo prizorišče bo nekaj posebnega, na prav posebni lokaciji,« pa je dejala Juvanova.

Po nekaterih odpovedih, tudi prve nosilke, Avstrijke Julie Grabher, je na lestvici WTA trenutno najvišje uvrščena Španka Sara Sorribes Tormo na 55. mestu. V New Yorku je izpadla v drugem krogu, tik pred tem pa je slavila svojo drugo turnirsko zmago na najvišji ravni v Clevelandu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine