Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

V Wimbledonu znani vsi polfinalisti, zadnji je napredoval Musetti

Srbski teniški igralec Novak Đoković bi se moral danes pomeriti z Alexom de Minaurom, a je slednji zaradi poškodbe dvoboj predal. Musetti boljši od Fritza.
Italijan Lorenzo Musetti, zdaj tudi polfinalist Wimbledona, je napovedal prihod na teniški turnir v Umag. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Italijan Lorenzo Musetti, zdaj tudi polfinalist Wimbledona, je napovedal prihod na teniški turnir v Umag. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
N. Gr., STA
10. 7. 2024 | 15:58
10. 7. 2024 | 20:06
3:16

Italijan Lorenzo Musetti je zadnji polfinalist teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V zadnjem četrtfinalu je po petih nizih premagal Američana Taylorja Fritza. Že pred tem je napredoval srbski zvezdnik Novak Đoković, ki se je v polfinale uvrstil brez boja, Avstralec Alex de Minaur je dvoboj predal zaradi poškodbe.

Musetti, 25. nosilec, je z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh doslej na turnirjih velike četverice. A pot ni bila lahka, s 13. nosilcem iz ZDA je opravil šele po petih nizih s 3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6, 6:1.

Đoković, ki pri 37 letih lovi osmi naslov v Wimbledonu, s čimer bi se izenačil z rekordom Švicarja Rogerja Federerja, in rekordni 25. naslov na turnirjih za grand slam, se bo v petek v polfinalu meril z današnjim zmagovalcem četrtfinala Musettijem.

Novak Đoković se je ogreval, a tekme ni dočakal, v polfinale je šel brez boja. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Novak Đoković se je ogreval, a tekme ni dočakal, v polfinale je šel brez boja. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

Prvi polfinalni par sestavljata tretji nosilec Španec Carlos Alcaraz in petopostavljeni Rus Danil Medvedjev.

Ribakina brez težav, za finale s Krejčikovo

V ženski konkurenci sta danes napredovali Kazahstanka Jelena Ribakina in Čehinja Barbora Krejčikova. V današnjih četrtfinalnih dvobojih je Ribakina premagala Ukrajinko Elino Svitolino, Čehinja je bila boljša od Latvijke Jelene Ostapenko.

Nekdanja zmagovalka Wimbledona, Ribakina je na igriščih All England Cluba slavila leta 2022, letos pa ima status četrte nosilke, je brez težav prišla do polfinala. Svitolino je premagala s 6:3 in 6:2, dvoboj z 21. nosilko je trajal le dobro uro.

Jelena Ribakina bo znova igrala v polfinalu v Londonu. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Jelena Ribakina bo znova igrala v polfinalu v Londonu. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Nekaj več dela je imela 31. nosilka Krejčikova, a je tudi zmagala v dveh nizih. Zmagovalka Pariza leta 2021, ki pa v Wimbledonu do danes še nikoli ni prišla do polfinala, je premagala Ostapenkovo s 6:4, 7:6 (4).

Prvi polfinalni par je tako Ribakina – Krejčikova, za drugo vozovnico v finale pa se bosta borili Hrvatica Donna Vekić in sedmopostavljena Italijanka Jasmine Paolini.

image_alt
Alcaraz najprej zaželel srečo Morati, nato pa še sebi

Wimbledon, četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/2) - Alex de Minaur (Avs/9) b. b.;

Lorenzo Musetti (Ita/25) - Taylor Fritz (ZDA/13) 3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6, 6:1

 

Jelena Ribakina (Kaz/4) - Elina Svitolina (Ukr/21) 6:3, 6:2

Barbora Krejčikova (Češ/31) - Jelena Ostapenko (Lat/13) 6:4, 7:6 (4)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine