Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Številka ena na sveti travi že v četrtfinalu, uspešen tudi Alcaraz

Španec Carlos Alcaraz je s 3:1 odpravil Francoza Uga Humberta in postal prvi četrtfinalist grand slama v Wimbledonu, uspešen tudi Jannik Sinner.
Jannik Sinner je navdušil tudi nekaj navijačev v Londonu. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Jannik Sinner je navdušil tudi nekaj navijačev v Londonu. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
7. 7. 2024 | 18:21
8. 7. 2024 | 15:41
4:05

Na poti do četrtfinala na sveti travi Carlos Alcaraz ni imel pretirano zahtevne naloge, nasproti mu je stal 16. nosilec Ugo Humbert, ki pa tretjemu nosilcu ni bil kos. Na dvoboju, ki sta ga odigrala pod zaprto streho, tudi v Londonu namreč teniškim igralcem nagaja dež, je Alcaraz slavil s 6:3, 6:4, 1:6 in 7:5.

V prvih dveh nizih je bil Alcaraz zanesljiv, nato pa je Humbert zaigral bolje in v le 35 minutah znižal zaostanek na 1:2. Tudi v četrtem nizu je bil konkurenčen, a na koncu presenečenja vendarle ni bilo in Španec se je prebil v četrtfinale najbolj znamenitega teniškega turnirja na svetu. 

FOTO: Matthew Childs/Reuters
FOTO: Matthew Childs/Reuters

Njegov nasprotnik bo boljši iz para Tommy Paul – Roberto Bautista-Agut. V ženski konkurenci je napredovala Italijanka Jasmine Paolini, potem ko je pri izidu 1:1 v nizih Američanka Madison Keys zaradi poškodbe dvoboj predala. V četrtfinale so se prebile še novozelandsko-švicarska teniška igralka Lulu Sun, Hrvatica Donna Vekić in Emma Navarro, ki je izločila 2. nosilco Coco Gauff.

Sinner brez težav opravil s Sheltonom

Številka ena svetovnega tenisa Jannik Sinner je še bolj zanesljivo od španskega tekmeca opravil s svojim izzivom v osmini finala. Italijan je s 3:0 v nizih premagal Američana Blaka Sheltona, 14. nosilec na sveti travi se je Sinnerju dobro upiral le v tretjem nizu. Sinner je prva dva dobil s 6:2 in 6:4, v tretjem pa je Sheltonu takoj na začetku uspel odvzem servisa in povedel je z 2:0. 

FOTO: Paul Childs/Reuters
FOTO: Paul Childs/Reuters

Sinner se ni zmedel in niz je pripeljal v podaljšano igro, v kateri je imel Shelton štiri zaključne žogice, a tekme ni uspel pripeljati v četrti niz. Na servisu je imel Sinner zelo mirne živce in na koncu je slavil z 11:9 ter se po dveh urah in 10 minutah igre prebil v četrtfinale, kjer bo igral z Danilom Medvedjevim, ki je napredoval, potem ko je Grigor Dimitrov pri zaostanku s 3:5 v prvem nizu dvoboj predal.

»To je bil zelo zahteven dvoboj, še posebej v podaljšani igri tretjega niza. Moral sem rešiti žogico za niz pri 5:6. Takšni dvoboji se lahko hitro zapletejo in podaljšajo. Vesel sem, da sem ga končal po treh nizih,« je v prvi izjavi po dvoboju povedal Italijan. V zadnjem dvoboju dneva je bil Tommy Paul s 6:2, 7:6 in 6:2 boljši od Roberta Bautiste-Aguta.

Wimbledon, osmina finala:

Jannik Sinner (Ita/1) – Ben Shelton (ZDA/14) 6:2, 6:4, 7:6 (9);
Carlos Alcaraz (Špa/3) – Ugo Humbert (Fra/16) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5;
Danil Medvedjev (Rus/5) – Grigor Dimitrov (Bol/10) 5:3 - predaja;
Tommy Paul (ZDA/12) –  Roberto Bautista-Agut (Špa) 6:2, 7:6 (3), 6:2;

Ženske:
Jasmine Paolini (Ita/7) – Madison Keys (ZDA/12) 6:3, 6:7 (6), 5:5 - predaja;
Lulu Sun (Nzl) – Emma Raducanu (VB) 6:2, 5:7, 6:2;
Donna Vekić (Hrv) – Paula Badosa (Špa) 6:2, 1:6, 6:4;
Emma Navarro (ZDA/19) – Coco Gauff (ZDA/2) 6:4, 6:3.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine