Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Zorman in Adžić izbrala kandidate za Pariz 2024

Selektorja moške in ženske rokometne reprezentance Uroš Zorman in Dragan Adžić sta predstavila igralce in igralke, na katere računata v pripravah na OI.
Dragan Adžić in Uroš Zorman sta predstavila seznama za OI. FOTO: Blaž Samec
Dragan Adžić in Uroš Zorman sta predstavila seznama za OI. FOTO: Blaž Samec
3. 6. 2024 | 12:34
3. 6. 2024 | 12:52
4:32

Selektorja Uroš Zorman in Dragan Adžić sta na sedežu Rokometne zveze Slovenije predstavila seznama slovenskih rokometašev in rokometašic, ki se bodo udeležili priprav za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. Večjih presenečenj ni, ima pa Zorman precej več skrbi kot njegov kolega.

Medtem ko je Adžić lahko povabil najboljših 20 rokometašic na čelu z Ano Gros, ki je včeraj z Györom prvič osvojila ligo prvakinj, pa je Zorman moral prečrtati Domna Makuca, ki se še ne počuti dovolj pripravljenega za nastop na največjem tekmovanju. Pred kratkim se je šele vrnil na igrišče po dolgotrajni rehabilitaciji kolena. Težave s poškodbami imata tudi organizatorja igre, Dean Bombač bije bitko s časom po zlomu čeljusti na tekmi Pick Szegeda, Miha Zarabec je z Wislo osvojil naslov poljskega prvaka, toda staknil poškodbo ramena. Po daljšem času naj bi bil nared tudi Nik Henigman. Zorman je povabil tri krožne napadalce, poleg Blaža Blagotinška in Kristjana Horžena tudi Mateja Gabra. V vratih bodo Klemen Ferlin, Urban Lesjak in Urh Kastelic.

Aleks Vlah (Aalborg) in Blaž Janc (Barcelona) bosta konec tedna nastopila na F4 lige prvakov v Kölnu. Ostali že imajo dopust pred zborom, ki bo 22. junija v Kranjski Gori. Zorman bo tako kot Adžić na OI lahko imel 14 igralcev in tri rezerve, torej bodo odpadli štirje.

Prva pripravljalna tekma Slovence čaka 8. julija proti Egiptu v Celju, nato pa 13. julija še proti Madžarski v Györu. Po nadaljevanju priprav 22. julija sledi odhod na prizorišče OI, kjer bodo Zormanovi varovanci dan kasneje igrali še za javnost verjetno zaprto pripravljalno tekmo proti Franciji. Slovenci bodo prvo tekmo na OI odigrali proti Španiji, nato pa Zormanove varovance čakajo še obračuni s Hrvati (29. 7.), Švedi (31. 7.), Japonci (2. 8.) in Nemci (4. 8.).

Slovenci imajo z nastopi na OI več izkušenj. Pariški boji bodo četrti v zgodovini, potem ko je Slovenija nastopila že v Sydneyju 2000, Atenah 2004 ter Riu de Janeiru 2016.

Za dekleta bo to prvi olimpijski nastop. Ženske bodo priprave začele 1. julija na Rogli, že prej pa bodo reprezentantke v Ljubljani skupaj delale po individualnem programu. Na Rogli bodo 9. julija odigrale pripravljalno tekmo za zaprtimi vrati proti Madžarski, 13. julija pa bodo še enkrat tekmice Madžarke, takrat v Györu. Zadnja tekma pred OI bo 17. julija proti Braziliji na Kodeljevem. V Pariz bodo odpotovale 20. julija.

image_alt
Učinkovita Ana Gros na vrhu Evrope

Adžićeve varovanke se bodo ob svojem krstnem nastopu na olimpijskih igrah najprej pomerile 25. julija proti Danski, torej dan pred uradnim odprtjem iger, nato pa v skupinskem delu sledijo še dvoboji proti Južni Koreji (28. 7.), Nemčiji (30. 7.), Norveški (1. 8.) in Švedski (3. 8.).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine