Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Vujović odstopil, ostaja mu še ena misija

Slovenski selektor Veselin Vujović ni dolgo zdržal na klopi niškega Železničarja.
Veselin Vujović je znan po tem, da ga pogosto premagajo čustva. FOTO: Reuters
Veselin Vujović je znan po tem, da ga pogosto premagajo čustva. FOTO: Reuters
25. 4. 2019 | 21:50
25. 4. 2019 | 22:32
1:49
Veselin Vujović ni več trener Železničarja iz Niša, prekipelo mu je po porazu z Vojvodino v srbskem prvenstvu in je odstopil. Zdaj mu ostaja še služba slovenskega selektorja.

Železničar je v končnici na štirih tekmah vpisal že drugi poraz, v Novem Sadu je izgubil z 22:23, in ima le še malo možnosti za osvojitev prvega naslova državnega prvaka, kar je bilo Vujovićevo poslanstvo v Nišu.

Vujović je potrdil pisanje portala Balkan Handball, da se je danes igralcem v slačilnici že zahvalil za sodelovanje. Za Delo pa je povedal: »Za to potezo sem se odločil zaradi finančnih problemov, v katerem se je znašel Železničar. Ni denarja, ni predsednika, ničesar ni. V teh razmerah ne morem delati,« je pojasnil 58-letni Črnogorec, ki je bil pogosto kritičen do razmer v srbskem rokometu, vendar se je poleti tudi iz osebnih razlogov odločil za vrnitev v deželo, kjer je z Metaloplastiko v 80. letih spisal najlepše poglavje v igralski karieri.
 

S Slovenijo želi na OI v Tokiu


Vujović se je pred kratkim s Slovenijo uvrstil na januarsko EP, junija ga čakata še tekmi z Latvijo in Estonijo. Na euru v treh državah bodo Slovenci lovili vstopnico za olimpijske kvalifikacije.

Vujović je v Srbijo odšel iz Kopra, kjer je bil eno sezono, pred tem je vodil Zagreb. Selektor Slovenije je že pet let, z njo osvojil 6. mesto na OI v Riu in bron na SP 2017 v Franciji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine