Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Vranješ razkril seznam borcev za Tokio

Selektor je poklical tudi Gašperja Marguča in Gregorja Potočnika. Vratarja Klemen Ferlin in Urban Lesjak. Najprej s Poljsko, potem tri tekme v Berlinu.
Slovenci bodo želeli četrtič nastopiti na OI. FOTO: Hazem Gouda/Reuters
Slovenci bodo želeli četrtič nastopiti na OI. FOTO: Hazem Gouda/Reuters
1. 3. 2021 | 11:43
1. 3. 2021 | 12:01
2:29
Selektor slovenske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je predstavil seznam 19 igralcev, na katere bo računal na marčevski akciji, v kateri se bodo Slovenci v torek, 9. marca, v kvalifikacijah za EP pomerili v Celju s Poljsko, zatem pa odpotovali v Berlin, kjer bodo med 12. in 14. marcem tri kvalifikacijske tekme za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Tekmeci bodo Alžirija, Nemčija in Švedska.



Selektor ni veliko spreminjal zasedbe, ki je nastopila na nedavnem svetovnem prvenstvu v Egiptu. Reprezentanci sta se priključila Gregor Potočnik iz Trima in Gašper Marguč iz Veszprema. V vratih bosta Klemen Ferlin in Urban Lesjak. Ni pa Tadeja Mazeja, Urha Kastelica, Miljana Vujovića in Domna Makuca.

Ljubomir Vranješ dobro pozna tekmece. FOTO: Toli Lombar
Ljubomir Vranješ dobro pozna tekmece. FOTO: Toli Lombar


Vratarja: Klemen Ferlin (Erlangen), Urban Lesjak (Hannover); levi krili: Tilen Kodrin (Celje PL), Darko Cingesar (Trimo); levi zunanji: Borut Mačkovšek, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Gregor Potočnik (Trimo); srednji zunanji: Dean Bombač (Pick Szeged), Miha Zarabec (Kiel), Staš Skube (Meškov Brest), Rok Ovniček (Nantes); desna zunanja: Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte (Hannover); desna krila: Blaž Janc (Barcelona, Dragan Gajić (Limoges), Gašper Marguč (Veszprem); krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged), Matic Suholežnik (Benfica).
 

Natek v strokovnem štabu


Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo v Zrečah in imela prvi trening v polni postavi šele v ponedeljek, ko bosta prišla igralca Barcelone Blaž Janc in Jure Dolenec, saj bosta v nedeljo še igrala španski pokalni turnir v Barceloni. Strokovni štab je okrepil nekdanji reprezentant Jure Natek.

Jure Natek je okrepil strokovni štab slovenske reprezentance. FOTO: Igor Zaplatil
Jure Natek je okrepil strokovni štab slovenske reprezentance. FOTO: Igor Zaplatil


Slovenci imajo v kvalifikacijah za EP 2022 (Madžarska, Slovaška) po dveh tekmah z Nizozemsko tri točke. V skupini je še Turčija. Bolj pomembne bodo tekme v Berlinu, kjer si bodo Slovenci želeli priigrati četrti olimpijski nastop po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Riu de Janeiru 2016.  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine