Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Vrh zveze podprl Ljubomirja Vranješa

Pred rokometaši sta kvalifikacijski dvoboj s Poljsko za EP ter olimpijski kvalifikacijski turnir v Berlinu.
Pred reprezentančnim kapetanom Juretom Dolencem in soigralci je živahen rokometni marec. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/AFP
Pred reprezentančnim kapetanom Juretom Dolencem in soigralci je živahen rokometni marec. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/AFP
STA
3. 2. 2021 | 21:44
3. 2. 2021 | 23:31
2:36
Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je po svetovnem prvenstvu v Egiptu, kjer moška reprezentanca ni izpolnila svojih tekmovalnih ciljev, izrazilo podporo elitni izbrani vrsti in selektorju Ljubomirju Vranješu, ki bo v prihodnje tudi veliko bolj vpet v delo v Sloveniji. »Vesel sem, da bo Vranješ v prihodnje intenzivno sodeloval s klubi in z našimi strokovnjaki, kar je bilo v minulem letu zaradi njegovega dela na klubskem področju v Kristianstadu in predvsem pandemije novega koronavirusa skorajda onemogočeno,« je poudaril Franjo Bobinac, predsednik RZS. Slovenija se bo že v začetku marca v kvalifikacijah za EP 2022 pomerila s Poljsko, med 12. in 14. marcem pa bo igrala na kvalifikacijskem olimpijskem turnirju z Nemčijo, s Švedsko in z Alžirijo. Na OI se bosta uvrstili najboljši dve moštvi turnirja.

»Slovenski rokometaši so v preteklosti boljše izide dosegali, ko niso bili v vlogi favoritov. Predsedstvo RZS zavoljo tega v Berlinu ne bo izvajalo nobenega tekmovalnega pritiska na igralce, čeravno si vsi želimo nastop v Tokiu,« je še dodal prvi mož zveze.
Švedski strokovnjak na slovenski klopi je po končanem svetovnem prvenstvu naredil podrobno analizo nastopov svojih varovancev v Egiptu. Vranješ je predvsem obžaloval, da po lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, kjer so osvojili četrto mesto, niso odigrali nobene tekme ali opravili skupnega treninga. Prvo skupno akcijo so imeli v prvi polovici januarja, ko sta bili na sporedu kvalifikacijski tekmi z Nizozemci za EP 2022, po prepričljivi zmagi v deželi tulipanov s 34:23 so na povratni tekmi v Celju igrali neodločeno 27:27.

Po njegovem mnenju je bila slovenska igra v obrambi na dokaj visoki ravni, predvsem po porazu z Rusijo. Največje vrzeli so bile v napadu, predvsem problematična je bila leva stran, odločno premalo je bilo nasprotnih (pol)protinapadov, slovenski rokometaši so slabo izkoristili svoje prednosti v hitrosti in kreativnosti.

Vranješ je še dodal, da bo bržkone že prihodnji teden prišel v Slovenijo ter si ogledal pet tekem državnega prvenstva in opravil številne pogovore s svojimi kolegi. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine