Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Slovenke po tesnem porazu brez napredovanja

Reprezentanca Uroša Bregarja je izgubila proti Srbiji s 27:29 (11:12) in ostala brez uresničenega cilja.
Tjaša Stanko je prva strelka SP. FOTO: IHF
Tjaša Stanko je prva strelka SP. FOTO: IHF
6. 12. 2019 | 08:32
6. 12. 2019 | 16:16
7:14
Deset golov Ane Gros in osem golov Tjaše Stanko je bilo premalo za zmago proti Srbiji na odločilni tekmi 24. svetovnega prvenstva v rokometu za ženske. Slovenke po tretjem porazu (27:29) ne bodo napredovale med najboljših 12 ekip, temveč bodo tekmovanje v Kumamotu nadaljevale v predsedniškem pokalu za mesta od 17 do 20.

Reprezentanci Uroša Bregarja se je ponujal velik uspeh, z zmago proti Srbiji bi lahko osvojile drugo mesto v skupini A in v glavni del prenesle dve točki zaradi zmage proti Nizozemski, kar bi jim dajalo tudi možnosti za olimpijske kvalifikacije. Tekma je bila borbena in izenačena. Ob vstopu v zadnjo četrtino jim je kazalo zelo dobro, saj so vodile s 23:20, ampak potem so tekmicam dovolile preobrat, kmalu je bilo 25:27 in do konca jim ni uspelo priti do tako želene zmage.

Nina Zulić je dobro vodila slovenski napad. FOTO: IHF
Nina Zulić je dobro vodila slovenski napad. FOTO: IHF


Slovenke so tako v rednem delu SP premagale samo Nizozemsko in Kubo in bodo zasedle šele peto mesto v skupini, saj bo Angola gotovo premagala Kubo. Pohvaliti gre Stankovo in Grosovo, vendar sami nista zmogli premagati reprezentance Srbije, ki je imela v končnici tudi razpoloženo vratarko. Pri tekmicah je bila najbolj učinkovita Slađana Pop-Lazić, soigralka Grosove v Brestu, z osmimi goli.
 

Odličen začetek – 5:0


Slovenke so sicer odlično začele tekmo, z dvema goloma Stankove in Grosove ter enim Polone Barič so povedle s 5:0. Tekmice, ki pogrešajo poškodovano Andreo Lekić, so prvič zadele šele v deveti minuti, ko je bila uspešna Kristina Liščević. A v 20. minuti je bilo že 10:10.



V začetku drugega polčasa so Slovenke zaostale za tri gole (12:15). Po Bregarjevi minuti odmora so se v 36. minuti povsem približale tekmicam (14:15), tri minute kasneje pa jih tudi ujele (17:17). Ko je na semaforju v 46. minuti pisalo 23:20 za Slovenijo, se je nasmihala velika zmaga, toda sledil je zasuk (24:25). Zadnje izenačenje je bilo pri 27:27 po golu Stankove prek celega igrišča. Toda drama je pripadla Srbiji, ki se veseli napredovanja, a v glavni del ne bo prenesla niti točke. Zmago ji je prinesla Liščevićeva z zadnjima goloma na tekmi.

Srbija je bila v končnici boljša od Slovenije. FOTO: IHF
Srbija je bila v končnici boljša od Slovenije. FOTO: IHF

 

Marca nadaljevanje kvalifikacij za EP


Mlada Tjaša Stanko (danes strel 10/16) je na petih tekmah zbrala kar 43 golov in je vodilna strelka SP, le malo za njo je Grosova (8/15) z 39 zadetki. Slovenke se bodo v nedeljo pomerile z Brazilkami v tekmi za razvrstitev na mestih od 17 do 20. Potem jih v ponedeljek čaka še tekma proti Senegalu ali Kongu. Naslednja pomembna akcija bo marca, ko se bodo dvakrat pomerile z Nemkami v kvalifikacijah za EP 2020, ki so jih začele z zmagama proti Kosovu in Belorusiji.

Tjaša Stanko je bila s 45 goli na 5 tekmah najboljša strelka prvega dela SP. Ana Gros je bila s 37 peta. Zanimivo, iz bojev za najvišja mesta je izpadla Francija, svetovna in evropska prvakinja, ki je izgubila ključno tekmo z Dansko.

Uroš Bregar si je po sanjskem začetku obetal boljše nadaljevanje. FOTO: Jure Eržen
Uroš Bregar si je po sanjskem začetku obetal boljše nadaljevanje. FOTO: Jure Eržen


Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine