Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Grd poraz Slovenk, ki še upajo na srečen konec

Angola je za kar devet golov premagala reprezentanco Uroša Bregarja, ki se bo reševala proti Srbiji.
Tjaša Stanko je bila še najboljša pri Slovenkah. FOTO: IHF
Tjaša Stanko je bila še najboljša pri Slovenkah. FOTO: IHF
3. 12. 2019 | 11:29
3. 12. 2019 | 17:43
5:37
Nekaj je igrati rokomet proti favoritu, ko nad tabo ni pritiska, čisto nekaj drugega je, ko je na tebi breme favorita. Po zmagi proti Nizozemski in odličnem polčasu proti Norveški so slovenske rokometašice na tretji tekmi 24. svetovnega prvenstva povsem odpovedale na psihološki ravni in doživele pravo blamažo proti reprezentanci Angole, ki še ni imela zmage. Bilo je 24:33.

Danski trener na angolski klopi Morten Soubak, svetovni prvak z Brazilkami leta 2013, je ekipo odlično pripravil na Slovenijo, dobro je vedel, da je treba iz tira vreči kapetanko Ano Gros in to so njegove igralke tudi storile, v napadu pa z enostavnimi akcijami luknjale slovensko mrežo. Živčne Slovenke so nizale napako za napako in povratka ni bilo. Ob polčasu so zaostajale za štiri gole, sredi drugega dela že za deset, največ za 12. Na koncu pa še vedno poraznih minus devet.
 

V četrtek s Kubo


Po drugem porazu so se Slovenke znašle v nezavidljivem položaju. Dobro jim bo prišel prost dan, nato bodo lahko jezo stresle nad obupno slabo Kubo. V petek ob 7. uri po našem času pa bo ključna tekma s Srbijo. V primeru zmage bi lahko osvojile tretje mesto v skupini A in se prebile v drugi del, kar je bil osnovni cilj.

Aneja Beganović se ni znašla na črti. FOTO: IHF
Aneja Beganović se ni znašla na črti. FOTO: IHF


Ampak vprašanje je, koliko samozavesti jim je ostalo po tako boleči zaušnici. Selektor Uroš Bregar je pred težko nalogo, krivuljo spet zasukati navzgor. Optimizem ponuja dejstvo, da Slovenke proti Srbkinjam (brez Andree Lekić) spet ne bodo v vlogi favoritinj, v kateri se očitno ne znajdejo.


 

Manj kot polovična učinkovitost


V slovenski reprezentanci je bila najbolj razpoložena Tjaša Stanko z devetimi goli, Grosova in Polona Barič sta jih dodali po pet. Grosova je imela učinek 5/13, Nina Zulić 0/3, nenatančne Slovenke so imele le 49-odstotno učinkovitost strelov (24/49). Angola 63 % (33/52).

Slovenska obramba je bila neodločna. FOTO: IHF
Slovenska obramba je bila neodločna. FOTO: IHF

 

Bregar: Pritisk opravil svoje


Uroš Bregar: »Tekmo smo začeli izjemno nervozno in nismo izkoristili nekaj lepih priložnosti. Organizacija igre je bila porazna. Njihova vratarka je zbrala 13 obramb, ob tem pa smo 11 žog vrgli mimo vrat. Realizacija je bila tako slabša, nismo se držali sistema. Pritisk pomembnosti tekme je naredil svoje, saj bi bili z zmago že skoraj uvrščeni v drugi del. Sedaj si bomo morali kožo reševati na tekmah s Kubo in Srbijo.«

Polona Barič: »Tekmo smo začele zelo slabo. Igra nam nikakor stekla, medtem ko je Angolkam v gol zletelo vse, kar so vrgle. Celotno tekmo se nismo mogle pobrati. Tekmice so dobesedno letele po igrišču. Tudi če smo me napravile kakšno dobro akcijo, nam to ni pomagalo, da bi se približale. Če zgrešiš toliko strelov, se je težko pobrati. Vsekakor je končna razlika, glede na tekmice, ki so nam stale nasproti, previsoka.«

Angolke so se veselile prve zmage. FOTO: IHF
Angolke so se veselile prve zmage. FOTO: IHF

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine