Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Rokomet

Po šestih letih Slovenci spet nasmejani zapuščajo prvenstvo

Reprezentanca Uroša Zormana je v zadnjem nastopu na SP premagala Črno goro in se ji nasmiha deseto mesto, ki bi lahko prineslo olimpijske kvalifikacije.
Slovenci so se od svetovnega prvenstva poslovili z nasmehi in dobrimi občutki. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Slovenci so se od svetovnega prvenstva poslovili z nasmehi in dobrimi občutki. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
22. 1. 2023 | 20:36
22. 1. 2023 | 20:45
7:10

V nadaljevanju preberite:

Igra bo kmalu pozabljena, točki sta bili dragoceni. Slovenci se od 28. svetovnega prvenstva v rokometu poslavljajo z zanesljivo zmago nad Črnogorci (31:23). Potrdili so tretje mesto v skupini I glavnega dela. Kar je še pomembneje, ohranjajo upanje, da bo skupno deseto mesto dovolj za nastop v olimpijskih kvalifikacijah. To bo odvisno od tega, kdo bo osvojil lovoriko v Stockholmu ter kako se bosta prihodnje leto razpletli prvenstvi Evrope in Afrike.

Slovenci se bodo zvečer skupaj poveselili, na pot v domovino se bodo odpravili jutri dopoldne, ob slovesu si bodo lahko rekli, da so delo opravili zelo dobro. Kakšno oceno od 1 do 5 bi moštvu dal kapetan Jure Dolenec? »Dal bi nam oceno 4. Glede na zadnje rezultate smo naredili velik korak naprej, smo si pa vsi želeli v četrtfinale. Moram biti pozitiven. Imeli smo nekaj novincev, nekaj igralcev z malo izkušnjami. Znašli smo se v težkem položaju, nihče ni od nas pričakoval veliko. A borili smo se, skupaj preživeli mesec, ki se ga bomo vsi radi spominjali. Imeli smo se dobro, povezali smo se. Naslednjič bo še bolje.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine