Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Proti Črnogorcem so večino dela opravili že do polčasa

Slovenski rokometaši bodo po četrti zmagi na svetovnem prvenstvu odpotovali domov.
Aleks Vlah je bil najučinkovitejši Slovenec na tekmi s Črno goro. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Aleks Vlah je bil najučinkovitejši Slovenec na tekmi s Črno goro. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Š. R., STA
22. 1. 2023 | 17:09
22. 1. 2023 | 18:19
3:55

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na svojem zadnjem nastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem v Krakovu premagala Črno goro z 31:23 (15:8). Njena končna uvrstitev bo znana po ponedeljkovih tekmah v skupinah 3 in 4 v Katovicah in Malmöju. Uvrstitev med prvih deset prinaša nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre v Parizu 2024.

Nosilcu slovenske igre Blažu Jancu je poškodba stegenske mišice onemogočila nastop na današnji zadnji tekmi v Krakovu, premierni nastop na SP pa je dočakal Grega Krečič. Vse dvome o zmagi nad Črnogorci, ki so jih lani presenetili na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem ter jim preprečili nastop v drugem delu tekmovanja, so slovenski rokometaši vendarle razrešili v prvi polovici tekme, ko so si priigrali sedem golov prednosti.

V nadaljevanju so imeli popoln nadzor nad tekmeci in na svoj račun vpisali četrto zmago na letošnjem mundialu. Po tem, ko v prvem polčasu priložnosti nista dobila le vratar Jože Baznik in krožni napadalec Kristjan Horžen, v drugi polovici v nobenem trenutku pa niso ogrozili svoje zmage. Za razred slabši črnogorski rokometaši se v nobeni prvini niso mogli enakovredno kosati s slovenskimi rokometaši, ki so vseskozi vodili med šestimi in osmimi goli ter brez posebnih težav osvojili načrtovani točki.

Zorman z mešanimi občutki

»Prvi polčas je bil dober, drugi pa mi ni bil všeč, saj smo samo nadzorovali izid in ga dobili le za en gol. Želel sem si, da bi malce bolj odločno pohodili stopalko za plin. Mojim igralcem nimam česa očitati, na današnji tekmi niso dali svojega maksimuma, so pa dobro opravili svoje delo,« je po razpletu ocenil slovenski selektor Uroš Zorman.

Njegovi zbranci so v skupinskem delu v Katovicah premagali Savdijce s 33:19 in Poljake z 32:23 ter izgubili proti Francozom z 31:35. V glavnem delu tekmovanja v Krakovu so dosegli  še dve zmagi, Irance so prekosili z 38:21, Črnogorce pa z 31:23. Po porazu proti Špancem s 26:31 so osvojili tretje mesto v skupini 1. V četrtfinale so se uvrstili Španci in Francozi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine