Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Nihče ne premaga Krima šestnajstkrat zapored, ali pač?

Krim Mercator bo nocoj v Stožicah gostil veliki Györ in želel prekiniti najslabšo tradicijo v ligi prvakinj.
Uroš Bregar in Andreja Lekić snujeta taktiko proti Györu. FOTO: RK Krim
Uroš Bregar in Andreja Lekić snujeta taktiko proti Györu. FOTO: RK Krim
18. 9. 2021 | 06:00
3:27
Krim Mercator še nikdar ni premagal Györa. Po dveh neodločenih izidih leta 2010 je proti madžarskemu velikanu izgubil kar na 15 tekmah. Če bi se tradicija prekinila danes, ko bodo Ljubljančanke v Stožicah (18) gostile tekmo drugega kroga lige prvakinj, bi bilo to najboljše zdravilo za uvodni poraz na Švedskem.

»Nihče ne premaga Vitasa Gerulaitisa sedemnajstkrat zapored,« je leta 1980 Američan po zmagi proti rojaku Jimmyju Connorsu izrekel enega od najbolj znamenitih stavkov v tenisu. Po njem bi se lahko zgledovale tudi krimovke, ki želijo premagati madžarski urok. Tokrat imajo v rokah boljše adute kot v preteklih letih, toda vseeno je vloga favoritinj odločno na strani gostij, ki jih bo bodrilo več kot 200 navijačev. V prvem krogu so v ponovitvi zadnjega finala zanesljivo ugnale branilke lovorike iz Kristiansanda.

Krim je pri Sävehofu razočaral in želi popraviti vtis, še posebno ker se bodo na prvi domači tekmi na tribune vrnili gledalci. Ti bodo lahko med drugimi pozdravili povratnice Tjašo Stanko, Allison Pineau, Katarino Krpež, Andreo Lekić in Dragano Cvijić, ki se je vrnila po 10 letih. »Žal nam je, da smo izgubile na Švedskem, a takšen je šport. Enkrat izgubiš, drugič zmagaš. Pred nami je nova priložnost in verjamem, da se bomo pokazale v lepi luči,« je dejala srbska krožna napadalka.



Njena rojakinja Lekićeva se bo pomerila proti klubu, v katerega je prestopila iz Krima in z njim leta 2013 edinkrat osvojila ligo prvakinj. Trener Uroš Bregar si več obeta od Pineaujeve in Oceane Sercien Ugolin, olimpijskih zmagovalk s Francijo. Tudi v vratih bi utegnila namesto novinke iz Brazilije Barbare Arenhart začeti v prejšnji sezoni izvrstna Jovana Risović.
 

Na Švedskem najslabša slika


»V goste nam prihaja kakovostna ekipa Györa. Naša prva naloga bo, da v obrambi ponovimo predstavo s prvih 15 minut tekme v Savehöfu. Obrambno moramo zdržati na visoki ravni in zaustavljati zunanjo linijo na čelu z Veronico Kristiansen in Stino Bredal Öftedal, ki nam bosta zagotovo povzročali težave. Glede na to, da se nanju dobro pripravljamo, verjamem, da jih bomo znali ustrezno zaustaviti. Seveda moram omeniti tudi korejsko levičarko Ryu Eun-hee, v obrambi nas čaka zahtevna naloga,« se težavnosti izziva zaveda Bregar, ki še ni pozabil razočaranja v Göteborgu.

»Tekma pri Savehöfu je bila naša najslabša v sezoni, predvsem v napadu. V tem delu igre moramo biti bolj razigrani,« je dejal trener, ki naj bi na igrišče poslal najboljšo zasedbo: »Imamo določene zdravstvene težave, a verjamem, da bodo vse rokometašice pripravljene na igro. Želim si, da bi Ugolinova kljub težavam odigrala na višji ravni. Priprave potekajo dobro. Vemo, kaj smo zagrešili na prvi tekmi in kaj moramo popraviti.«

Vstop v dvorano bo mogoč z masko in izpolnjenim pogojem PCT. Testiranje po ceni 10 evrov bo pred dvorano uro in pol pred začetkom tekme.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine