Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Hladna prha za Krim na Švedskem

Močno okrepljene Ljubljančanke so na prvi tekme nove sezone lige prvakinj za gol izgubile pri Sävehofu. V soboto v Stožicah veliki Györ.
Krim je doživel nepričakovani poraz. FOTO: RK Krim
Krim je doživel nepričakovani poraz. FOTO: RK Krim
12. 9. 2021 | 15:36
12. 9. 2021 | 18:20
3:23
Rokometašice Krima Mercatorja prve tekme sezone v EHF ligi prvakinj niso začele po željah in pričakovanjih. Z 28:29 so izgubile na Švedskem pri Sävehofu. To ni dober obet pred sobotno prvo domačo tekmo, ko v Stožice prihaja veliki Györ.



V mladi švedski ekipi je blestela reprezentantka Jamina Roberts z 10 goli, šest jih je za domačo ekipo dosegla Nina Koppang. Pri Krimu, ki že dolgo časa ni imel tako zvezdniške ekipe, je sedem zadetkov dosegla Tjaša Stanko. Po pet sta jih prispevali Andrea Lekić in Katarina Krpež Šlezak, tri je zbrala Oceane Sercien Ugolin, po dva Allison Pineau, Dragana Cvijić in Maja Svetik, med strelke sta se vpisali še Nataša Ljepoja in Alja Varagić. Barbara Arenhart je ubranila osem žog.



Trener Uroš Bregar je bil zadovoljen, ko krimovke skoraj 11 minut niso prejela gola in vodile s 4:0, ampak potem so močno popustile. Sävehof je devet minut pred koncem vodil s 25:23, Slovenke pa so z delnim izidom 3:0 zasukale izid. Gostiteljice so bile bolj zbrane. Po izenačenju povratnice Lekićeve na 28:28 je zmagoviti zadetek dosegla Koppangova. Zadnji Krimov napad se je izjalovil.



V skupini B so še CSKA Moskva, Osense, Metz, Kristiansand in turški Kastamonu. Krim se je poleti močno okrepil, meri celo na sklepni turnir v Budimpešti, ampak vrnitev na vrh bo očitno trnova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine