Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

N'Guessan v zadnji sekundi utišal Berlin

Derbi med Nemčijo in Francijo se je razpletel z remijem. Velika zmaga Brazilcev proti Rusom. Srbi so se izvlekli proti Korejcem.
Timothey N'Guessan je takole sprožil strel, ki je Franciji prinesel točko. FOTO: Reuters
Timothey N'Guessan je takole sprožil strel, ki je Franciji prinesel točko. FOTO: Reuters
15. 1. 2019 | 17:30
15. 1. 2019 | 22:50
4:38
Na 26. svetovnem prvenstvu v rokometu se je prva velika poslastica razpletla z remijem med Nemčijo in Francijo – 25:25 (12:10).

V pravi borbi na okopih v Berlinu so sogostitelji iz Nemčije s fanatično borbenostjo nadoknadili pomanjkljivosti v kakovosti in v prvem polčasu na navdušenje 15.000-glave množice vodili za tri gole. Francozi so strnili vrste in pod vodstvom izjemnega Kentina Maheja (9 golov) uprizorili zasuk, a končnica je znova pripadla moštvu Christiana Prokopa, ki je bilo bližje zmagi, a je Timothey N'Guessan, zvezdnik Barcelone, rešil prvake, ko je tik pred iztekom časa skočil in zadel prek živega zidu.

Francozi bodo bržčas osvojili prvo mesto v skupini A in v drugi del prenesli tri točke, Nemci bodo drugi z dvema, Brazilci pa tretji z eno, če bodo v četrtek ugnali Korejo. Brazilci so namreč vpisali veliko zmago proti Rusiji, ki jih je pripeljala na prag drugega dela. Rusi, ki jih vodita nekdanja zvezdnika Celja Pivovarne Laško, selektor Edi Kokšarov in pomočnik Dejan Perić, so sicer doživeli šele prvi poraz, a bodo bržčas ostali brez boja za najvišja mesta, saj jih za konec čaka še Francija.

Francoz Ludovic Fabregas velja za enega najboljših krožnih napadalcev na svetu. FOTO: Reuters
Francoz Ludovic Fabregas velja za enega najboljših krožnih napadalcev na svetu. FOTO: Reuters

 

Srbi le strli korejski oreh


Na drugi berlinski tekmi so Srbi dolgo hodili po robu in združeni ekipi Koreje se je nasmihala zgodovinska zmaga, vendar je reprezentanca Nenada Peruničića v drugi polovici drugega polčasa po zaostanku z 19:22 naredila preobrat, po 25:25 je dosegla delni izid 5:1 ter s prvo zmago na turnirju ohranila šibko upanje na tretje mesto. V četrtek bi morala premagati Nemčijo in upati na ugoden razplet drugih tekem.

Nenad Peruničić je le dočakal zmago Srbije na SP. FOTO: Reuters
Nenad Peruničić je le dočakal zmago Srbije na SP. FOTO: Reuters



 

Tunizija na pragu drugega dela


V skupini C ni bilo razburljivih dvobojev, Norvežani in Danci so vpisali še četrti zmagi, za Tunizijo pa je bila zmaga proti Saudski Arabiji selektorja Borisa Deniča nujna v boju za tretje mesto, ki vodi med 12 najboljših. Tunizijci so jo vpisali brez večjih težav, napredovanje bodo potrjevali v četrtek proti Avstriji.

Felipe Borges je bil najboljši strelec za Brazilijo, ki je proti Rusiji dosegla pomembno zmago. FOTO: AFP
Felipe Borges je bil najboljši strelec za Brazilijo, ki je proti Rusiji dosegla pomembno zmago. FOTO: AFP


Po šestih kolih predtekmovanja se bodo najboljše tri reprezentance iz štirih skupin uvrstile v drugi del, v katerem bo 12 ekip v dveh skupinah odigralo še po tri tekme, štiri reprezentance pa se bodo uvrstile v polfinale v Herningu in se borile za kolajne.

Najboljših sedem reprezentanc si bo zagotovilo nastop v kvalifikacijah za OI 2020. Slovenci po letu 2011 ne nastopajo na SP, ker so junija lani v kvalifikacijah izpadli z Madžari. Svojo mesto v olimpijskih kvalifikacijah bodo iskali na EP čez leto dni v treh državah (Norveška, Švedska, Avstrija).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine