Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Nemci z odličnim prvim polčasom deklasirali Slovence

Slovenski rokometaši so v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja v Berlinu izgubili proti Nemcem s 27:36. Jutri odločitev o drugem potniku s Švedsko.
Slovenci so že po prvem polčasu zaostajali za 10 golov in v nadaljevanju niso ogrozili nemške zmage. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Slovenci so že po prvem polčasu zaostajali za 10 golov in v nadaljevanju niso ogrozili nemške zmage. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
13. 3. 2021 | 17:13
13. 3. 2021 | 20:38
3:45
Slovenska rokometna reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za OI v Berlinu izgubila proti Nemčiji s 27:36.

Nemci so večino dela opravili v prvem polčasu, v katerem so nadigrali Slovence in si priborili deset golov prednosti (22:12), to pa jim je omogočilo miren zaključek tekme.

Pri Sloveniji je bil prvi strelec Blaž Blagotinšek s 5 goli, pri Nemcih pa Marcel Schiller s 7 goli.

Za Slovenijo še ni konec možnosti za uvrstitev na olimpijske igre, odločala bo nedeljska tekma s Švedsko.


Vranješ: Črn dan


Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je po tekmi dejal: »Od pete minute do polčasa so bili Nemci na drugi ravni kot mi. Drugih 30 minut sta obe ekipi nato le še odigrali. Imeli smo črn dan.«

Rok Ovniček je dodal:  »Tekme nismo začeli po naših željah. V naši obrambi je bilo preveč lukenj, kar so Nemci izkoristili. Težko je prebiti njihovo obrambo brez strelca z razdalje. Prihajali smo sicer do neoviranih strelov, a jih nismo izkoristili. Tekmeci so tudi to kaznovali, že do polčasa ušli na lepo razliko in tekmo v nadaljevanju pripeljali h koncu.«


Nemčija v prvem polčasu postavila močne temelje


Slovenska reprezentanca se je z Nemčijo enakovredno borila prvih deset minut. Gostitelji so povedli s 3:1, vendar pa je Slovenija odgovorila z enako mero in izenačila na 4:4, nato pa je Blaž Janc v 9. minuti zadel za prvo vodstvo slovenske selekcije (5:4).

Sledile so minute Nemčije, ki je s štirimi zaporednimi goli pobegnila na +3 (8:5), v 17. minuti je Timo Kastening iz sedemmetrovke povišal na +6 (13:7), tri minute pred koncem polčasa pa je razlika znašala že okroglih deset golov (20:10).

Nemci so na glavni odmor odšli z lepo popotnico, izid je bil 22:12. Slovenci so v tem delu izgubili kar 8 žog, Nemci le 2.

Domača reprezentanca je v drugem delu brez težav nadzorovala potek srečanja in po 36 minutah vodila z 31:19. Sledile so minute prevelike sproščenosti, ki so jih Slovenci izkoristili z delnim izidom 5:0 (24:31), vendar pa so s tem le ublažili končni poraz.
 

Za olimpijsko vozovnico s Švedsko


Nemci so prevzeli vodstvo na lestvici in se zelo približali uvrstitvi na olimpijske igre, saj bo njihov zadnji tekmec najslabša reprezentanca na turnirju Alžirija.

Naloga Slovenije bo občutno težja, saj bo ob 18.15 igrala proti Švedski, ki je danes brez težav premagala Alžirijo s 36:25.

Kvalifikacije za OI (Berlin)
Nemčija : Slovenija 36:27 (22:12)

Nemčija: Heinevetter, Wolff, Gensheimer 1, Golla 4, Wiencek, Wiede, Heymann 3, Pekeler 3, Knorr, Weinhold 3, Webber 2, Groetzki, Häfner 2, Schiller 7, Kühn 6, Kastening 5.

Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube 3, Blagotinšek 5, Marguč 2, Janc 3, Potočnik, Dolenec 3, Cingesar 2, Gajić 4, Gaber 1, Zarabec, Mazej 1, Ovniček 3, Bombač, Suholežnik.

Sedemmetrovke: Nemčija 4 (2), Slovenija 4 (3).
-------------------------------------
Švedska : Alžirija 36:25 (19:10)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine