Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Hrvati iz brezna do raja in nazaj, konec upanja na polfinale

Pred 20.000 gledalci v Lanxess Areni je padla odločitev o obeh polfinalistih. Norvežani po zmagi proti Švedski v sedlu.
Vratar Andreas Wolff in kapetan Uwe Gensheimer sta bila presrečna, ko je Nemčija strla trd hrvaški oreh. FOTO: Reuters
Vratar Andreas Wolff in kapetan Uwe Gensheimer sta bila presrečna, ko je Nemčija strla trd hrvaški oreh. FOTO: Reuters
21. 1. 2019 | 19:45
21. 1. 2019 | 22:26
3:23
Hrvaški rokometaši so bili pri zaostanku s 15:18 deset minut pred koncem že mrtvi in pokopani, toda z obrambami Marina Šega so se pobrali iz brezna, mladi Marin Šipić je z dvema goloma poskrbel za zasuk na 19:18 in po golu še enega debitanta Jakova Vrankovića je bilo 20:19, vendar je dramatična končnica derbija 26. svetovnega prvenstva znova pripadla Nemcem, ki so zmagali z 22:11 in se uvrstili v polfinale v Herningu. Tam bodo iz skupine 1 napredovali tudi branilci naslova iz Francije.

Hrvatom, ki so pred tem presenetljivo izgubili z Brazilijo, gredo pohvale, da se niso vdali do konca, vendar brez poškodovanega Luke Cindrića niso zdržali pritiska pred 20.000 bučnimi navijači v Lanxess Areni, v kateri je po odločilnem zadetku kapetana Uweja Gensheimerja zavladala evforija.

Kapetan Domagoj Duvnjak se je po tekmi jezil na danska sodnika, ki sta v ključnem trenutku prisodila prekršek v napadu Igorju Karačiću, vendar je bilo zaman. Hrvati, prvaki iz leta 2003, ne bodo zaigrali v polfinalu, v sredo jih čaka le še tekma s Francijo, ki bo želela osvojiti prvo mesto v skupini, medtem ko bo Nemčija igrala s Španijo, ki se prav tako poslavlja od upanja na kolajno. Rešil bi jo lahko le remi med Nemci in Hrvati, do katerega res ni bilo daleč.
 

Podvig hitrih vikingov


V skupini 2, ki se meri v danskem Herningu, so svetovni podprvaki izpred dveh let v Franciji, Norvežani, storili ogromen korak k novem polfinalu, potem ko so v skandinavskem derbiju premagali evropske podprvake iz Švedske s 30:27. Švedi, štirikratni svetovni prvaki, niso imeli pravega odgovora na hitro igro, ki jo goji reprezentanca selektorja Christiana Bergeja na čelu z zvezdnikom PSG Sanderjem Sagosenom, nizali so tehnične napake (skupaj 16) in jih lahko reši le še sredina malo verjetna zmaga proti gostiteljem iz Danske. Igralec tekme je bil član Flensburga Magnus Jøndal, ki je zabil 11 golov iz prav toliko strelov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine