Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Brez glavnih organizatork igre v lov na Pariz

Slovenske rokometašice bodo na svetovnem prvenstvu v Skandinaviji nastopile brez Nine Zulić in Elizabeth Omoregie. Selektor Dragan Adžić bo improviziral.
Nina Zulić bo izpustila letošnje SP. FOTO: Anze Malovrh/Kolektiff
Nina Zulić bo izpustila letošnje SP. FOTO: Anze Malovrh/Kolektiff
8. 11. 2023 | 11:31
8. 11. 2023 | 15:58
2:14

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić je objavil seznam igralk, na katere bo računal na svetovnem prvenstvu, ki bo med 29. novembrom in 17. decembrom potekalo v treh skandinavskih deželah, na Norveškem, Švedskem in Danskem. 

Glavna novica je bila, da ne bo mogel računati na glavni organizatorici igre Nino Zulić in Elizabeth Omoregie. Zulićeve ne bo zaradi osebnih razlogov, Omoregiejeva še vedno ni okrevala po operaciji kolena. Na sredini sta tako samo Nina Spreitzer (prej Žabjek), ki tudi zaradi težav s komolcem na Krimu igra zgolj v obrambi, in Nuša Fegic iz Ajdovščine, zato bo moral Adžić improvizirati z Ano Gros in Tjašo Stanko.

Slovenke bodo SP, na katerem si bodo želele priigrati nastop v kvalifikacijah za OI v Parizu, najprej igrale v Stavangerju proti Franciji, Angoli in Islandiji. Če bodo vsaj tretje v skupini D, se bodo v Trondheimu pomerile s tremi reprezentancami iz skupine C (Norveška, Južna Koreja, Grenlandija, Avstrija).

Zbor reprezentance bo 20. t. m., na SP bodo Slovenke odpotovale 28. t. m., prva tekma bo dva dni kasneje proti Islandiji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine