Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Adžićeva dekleta razparala latvijsko mrežo

Slovenke so nadigrale nekonkurenčno Latvijo na začetku kvalifikacij za EP. V nedeljo v Italiji. Prva gola za Špelo Bajc, Tinkaro Kogovšek in Eleno Erceg.
Tjaša Stanko je igrala samo v prvem polčasu. FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff
Tjaša Stanko je igrala samo v prvem polčasu. FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff
11. 10. 2023 | 18:35
11. 10. 2023 | 20:09
3:41

Rokometna reprezentanca Slovenije je več kot suvereno začela kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu za ženske leta 2024 v Švici, Avstriji in na Madžarskem. V celjskem Golovcu so igralke Dragana Adžića tudi brez nekaterih pomembnih članic nekonkurenčno Latvijo razbile kar z 51:13.

Prve reprezentančne gole so vpisale mlade Špela Bajc, Tinkara Kogovšek in Elena Erceg. V nedeljo bodo Slovenke v Chiettiju igrale z močnejšo Italijo, ki so jo izločile spomladi v kvalifikacijah za SP. V skupini 4 je prvi favorit Francija. To je bila najvišja zmaga Slovenk doslej. Latvijkam so v drugem polčasu dovolile le dva gola!

Dragan Adžić je dal priložnost vsem rokometašicam. FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff
Dragan Adžić je dal priložnost vsem rokometašicam. FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff

Slovenskim rokometašicam uvodne kvalifikacijske tekmice z Baltika niso povzročile niti najmanjših težav. Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi so v kultni celjski dvorani Golovec zanesljivo osvojile obe točki.

Nastop na zaključnem turnirju, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom prihodnje leto v Baslu, Debrecenu in Innsbrucku ter na Dunaju, si bosta izborili prvo- in drugouvrščena reprezentanca. Slovenijo konec februarja in v začetku marca prihodnje leto čakata dve tekmi s Francijo, v prvi polovici aprila pa še gostovanje v Latviji in domača tekma z Italijo.

Učinkovite Eme

Pri Sloveniji, ki je dosegla najbolj prepričljivo reprezentančno zmago, sta bile na današnji tekmi v Celju najbolj učinkoviti Ema Abina in Ema Hrvatin, obe sta dosegli po sedem golov. Ema Markovič in Nataša Ljepoja sta bili uspešni šestkrat. V Italiji ne bo nastopila kapetanka Ana Gros, že danes pa so manjkale Elizabeth Omoregie, Tamara Mavsar, Barbara Lazović in Alja Varagić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine