Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Rokomet

Janc: Imeli smo velike težave, a še večje srce; smo družina, za nas ni meja

Blaž Janc in Domen Makuc sta z Barcelono tretjič v štirih letih osvojila ligo prvakov. Srebrni debi Aleksa Vlaha na F4. Janc in Vlah kmalu na priprave za OI.
Blaž Janc je prispeval viden delež k novi zmagi Barcelone. FOTO: EHF
Blaž Janc je prispeval viden delež k novi zmagi Barcelone. FOTO: EHF
10. 6. 2024 | 16:12
10. 6. 2024 | 19:34
5:49

V nadaljevanju preberite:

Obe slovenski rokometni reprezentanci bosta na olimpijskih igrah v Parizu imeli svojega evropskega prvaka. Potem ko je Ana Gros z Györom prvič osvojila EHF ligo prvakinj, se ji je na rokometnem Mt. Blancu pridružil Blaž Janc. Barcelona je že dvanajstič osvojila ligo prvakov, tretjič v zadnjih štirih letih, vselej pa sta se veselila tudi Janc in Domen Makuc. Na sklepnem turnirju v Kölnu je Barca v razburljivem finalu z 31:30 premagala Aalborg, za katerega je igral še en slovenski reprezentant Aleks Vlah.

Carlos Ortega je šestkrat ligo prvakov osvojil kot igralec, zdaj drugič kot trener. MVP turnirja je bil Francoz Melvyn Richardson. Mikkel Hansen bo sijajno kariero sklenil brez največje klubske srebrnine. 

V zadnjih šestih sezonah in sedemkrat v osmih letih je ligo prvakov osvojil vsaj en Slovenec: 2016 – Kielce (Uroš Zorman), 2018 – Montpellier (Vid Kavtičnik), 2019 – Vardar (Staš Skube), 2020 – Kiel (Miha Zarabec), 2021 – Barcelona (Jure Dolenec, Janc, Makuc), 2022 – Barcelona (Janc, Makuc), 2023 – Magdeburg (Marko Bezjak).

Kaj so po finalu povedali Janc, Makuc in Vlah?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine