Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Zlati Tiršek ob 15. uri prihaja v domovino

Zlati slovenski paraolimpijec Franček Gorazd Tiršek se že danes vrača v domovino, na letališče Ljubljana prihaja ob 15. uri, čaka ga tudi sprejem.
Zlata kolajna se danes vrača v domovino. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Zlata kolajna se danes vrača v domovino. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
N. Gr., STA
5. 9. 2024 | 08:00
6. 9. 2024 | 06:34
1:31

Na paraolimpijskih igrah v Parizu bo danes na vrsti zadnji slovenski tekmovalni nastop. Lokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič bosta nastopila na mešani ekipni tekmi.

Za Slovenijo se igre po tekmovalni plati končujejo danes. Zadnja bosta v tekmovalnih arenah pariških iger lokostrelca, izkušeni Fabčič in novinka na igrah Lavrinčeva. Slednja je v posamični konkurenci prišla do četrtfinala, Fabčič je moral premoč tekmecu priznati že v šestnajstini finala.

Danes ju čaka ekipna mešana tekma, kjer bosta njuna prva nasprotnika Kolumbijca Maria Monica Daza Guzman in Hector Julio Ramirez. Dvoboj na slikovitem prizorišču Invalides v središču mesta se bo začel ob 11. uri.

V domovino se že danes vrača strelec Franček Gorazd Tiršek, ki je z zlato medaljo poskrbel za največji uspeh v karieri. Paraolimpijski prvak z zračno puško leže bo na brniško letališče, kjer mu pripravljajo tudi sprejem, prispel ob 15. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine