Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Tiršek v drugo za las ostal brez finala

Strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Parizu na tekmi z zračno puško leže v kategoriji R5 za las ostal brez finala.
Franček Gorazd Tiršek med akcijo. FOTO: Issei Kato/Reuters
Franček Gorazd Tiršek med akcijo. FOTO: Issei Kato/Reuters
Š. R., STA
1. 9. 2024 | 13:00
1. 9. 2024 | 14:12
1:37

Strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Parizu na tekmi z zračno puško leže v kategoriji R5 v kvalifikacijah končal na devetem mestu in za las ostal brez finala. Za Tirška je današnja tekma druga na pariških igrah. Prvo je končal z največjim uspehom v karieri, saj je pred dvema dnevoma z zračno puško stoje v kategoriji R4 osvojil zlato medaljo.

Do letošnjih iger je bil trikrat srebrn v disciplini, v kateri je tokrat osvojil zlato, v Londonu 2012, Riu 2016 in Tokiu pred tremi leti. Na Japonskem je dobil še bron v disciplini, v kateri je nastopil danes, z zračno puško leže. V osrednjem francoskem strelskem središču v Chauteraouxu je bil danes Tiršek blizu še eni uvrstitvi v finale, a je na koncu zmanjkala le desetinka kroga.

Portugalka Margarita Lapa je kot zadnja finalistka zadela 636,4 kroga, Tiršek pa 636,3. Do petega mesta, kjer je bil Italijan Roberto Lazzaro, pa je Tiršku zmanjkalo le 0,6 kroga.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine