Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Zlatega Jamajčana zaradi manjše pozornosti mika prestop v ameriški nogomet

Novi olimpijski prvak v metu diska Roje Stona je po zmagi sporočil, da še ni prepričan, v katerem športu bo nadaljeval svojo kariero.
»Želim si vse skupaj prespati, nato bom videl, kako se bom odločil,« je Roje Stona povedal o možnosti prestopa v drug šport. FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp
»Želim si vse skupaj prespati, nato bom videl, kako se bom odločil,« je Roje Stona povedal o možnosti prestopa v drug šport. FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp
Š. R., STA
8. 8. 2024 | 09:27
8. 8. 2024 | 09:28
3:24

Novi olimpijski prvak v metu diska Roje Stona je po presenetljivi zmagi v sredinem olimpijskem finalu v Parizu sporočil, da še ni prepričan, v katerem športu bo nadaljeval svojo kariero. Petindvajsetletni Jamajčan se je v preteklih tednih preizkusil pri ekipah ameriškega nogometa v ligi NFL.

Stona je do zlate medalje v finalu prišel s svojim četrtim poskusom, ko je njegov met pristal točno pri 70 metrih. S tem je za tri centimetre prekašal Litvanca Mykolasa Alekno, ki je pred tem v finalu sicer prvi izboljšal olimpijski rekord, ko je njegov disk pristal pri 69,97 m.

Skok Stone na vrh razpredelnice pa je tudi potisnil slovenskega prvaka Kristjana Čeha na četrto mesto. Velikan iz Podvincev pri Ptuju nato v naslednjih treh poskusih ni uspel izboljšati razdalje 68,41 m, ki jo je dosegel v drugem poskusu.

Novi olimpijski prvak je uspeh opisal kot izpolnitev sanj. »Na to sem se pripravljal. O tem sem sanjal. Da mi je uspelo to opraviti, je eden najboljših občutkov v mojem življenju. To je najlepši dan mojega življenja,« je dejal velikan z Jamajke.

Kljub uspehu na največji sceni pa metalec diska ni prepričan, če bo v tem športu tudi nadaljeval svojo kariero. V preteklih tednih se je trudil najti mesto pri kakšnem od klubov v ligi ameriškega nogometa NFL.

»Želim si vse skupaj prespati, nato bom videl, kako se bom odločil,« je o tem, v katerem športu si želi nadaljevati kariero, dejal Stona. Ta je pred novo sezono v ligi NFL v preteklih tednih opravil preizkuse z Green Bay Packers in New Orleans Saints.

»Ideja o igranju ameriškega nogometa je nova. Vedel sem, da me čakajo olimpijske igre. Zdaj pa me čaka velik razmislek in pomembna odločitev,« je dodal.

Ob tem je Jamajčan pozval k večjemu priznanju atletskih disciplin, ki se odvijajo izven steze, saj tekmovanja na slednji po njegovem mnenju dobijo več pozornosti. Tako bo tudi atletsko tekmovanje pod okriljem nekdanjega ameriškega sprinterja Michaela Johnsona, ki naj bi se začelo leta 2025 in ponujalo bogate nagrade, gostilo zgolj tekaške discipline.

»To je nekaj, kar nam odvzame kar precej volje. Trdo treniramo, morda celo bolj kot atleti na stezi. Ni lahko, veliko je ponovitev, veliko poškodb,« je svoje videnje predstavil Stona. »Vsi trdo delamo, a mi tekmujemo izven stez. Ali ostati metalec diska ali igrati ameriški nogomet? To je zdaj veliko vprašanje.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine