Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Orjak iz Podvincev živčen in zakrčen

Kristjan Čeh se je s povprečnim nastopom prebil v olimpijski finale meta diska.
Kristjan Čeh se je moral potruditi, da si je primetal finalno vstopnico. FOTO: Kiril Kudrjavcev/AFP
Kristjan Čeh se je moral potruditi, da si je primetal finalno vstopnico. FOTO: Kiril Kudrjavcev/AFP
5. 8. 2024 | 16:52
5. 8. 2024 | 17:18
2:34

Olimpijske igre so le nekaj posebnega, igrajo oziroma nastopijo tudi živci. Očitno je bilo tako tudi pri slovenskem asu v metu diska Kristjanu Čehu, ki sicer v Parizu nastopa na svojih drugih OI. V kvalifikacijah je s 64,80 m namreč dosegel »le« deveti izid in se prebil v finale, ki bo v sredo ob 20.35. »Nisem najbolj zadovoljen, a glavni cilj je bil, da pridem v finale. V prvem metu sem bil zelo živčen, disk je prehitro poletel v zrak in potem tudi hitro padel. V drugem metu sem bil preveč 'zakrčen', tudi tretji poskus ni bil dober. Vedno nerad napovedujem kolajne, zadovoljen bom, če mi bo v finalu uspel tehnično dober met, potem bodo tudi daljave dobre,« je strnil nastop.

Potem je izpostavil prepričanje, da bo v finalu nastopil veliko bolje. »Že po drugi seriji sem vedel, da bo daljava, ki sem jo dosegel, dovolj za finale. Bil sem dva metra pred tistimi, ki so bili na meji uvrstitve v finale. Nihče me ni presenetil, vsi favoriti so storili, kar je bilo treba. Kvalifikacije tako ali tako nikoli niso najboljša tekma, vsi se pripravljamo za finale,« je dodal.

Že pogleduje proti finalu. FOTO: Kiril Kudrjavcev/AFP
Že pogleduje proti finalu. FOTO: Kiril Kudrjavcev/AFP

Kristjan Čeh je sicer nastopil v drugi skupini. Prvi met se mu ni posrečil, orodje je previsoko letelo in pristalo pri okrog 61 m. Nato je namerno prestopil, da merilcem ni bilo treba opraviti svojega dela. Tako diskobolos iz Podvincev ni izpolnil svojih želja, da bi že s prvim metom v kvalifikacijah opravil svoje. Nato se je na drugo mesto v skupini povzpel z metom 64,80 m, kar je bilo tedaj skupno osmo mesto. Po poskusu je pogledal v tla in zmajeval z glavo.

Kmalu nato ga je prehitel še Jamajčan Roje Stona (65,32 m). Čehov tretji in zadnji poskus je meril 64,56 m. S tem je končal na tretjem mestu v skupini in skupno devetem.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine