Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

V boju za olimpijsko kolajno tudi Pia Babnik

Mlada Ljubljančanka po polovici turnirja v golfu na olimpijskih igrah zaseda visoko četrto mesto.
Pia Babnik po dveh dneh drži četrto mesto. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Pia Babnik po dveh dneh drži četrto mesto. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
M. Š., STA
8. 8. 2024 | 21:16
8. 8. 2024 | 21:25
2:58

Drugi dan štiridnevnega olimpijskega turnirja v golfu je z izvrstno igro prijetno presenetila Pia Babnik. S šestimi udarci pod parom igrišča se je  20-letna Ljubljančanka prebila tik pod vrh. Na četrtem mestu za bronasto kolajno oziroma tretjeuvrščeno Novozelandko Lydio Ko zaostaja za en udarec.

Babnikova je uvodni dan igrala dva udarca nad parom igrišča, danes pa je odlično odigrala zadnjih deset lukenj. Od dvanajste do šestnajste luknje je naredila pet birdiejev zapored. »Res je bil dober dan. Že v sredo sem rekla, da sem igrala bolje, kot se je pokazalo v rezultatu. Danes je bilo še veliko boljše in sem res zadovoljna s prikazanim,« je po 66 udarcih povedala Babnik.

»Nekaj žogic sem odigrala res blizu, pa tudi kakšna daljša je šla notri,« je pristavila mlada Ljubljančanka, ki je en udarec zgubila le na peti luknji. »Žogica je končala v travi, dobro sem reševala, eden od udarcev pa je bil malo premočan. Smo šele na polovici. Pred nami sta še dva dneva, imam priložnost, da svoj izid izboljšam in res se že veselim,« je še dodala Babnikova.

Ana Belac ni najbolj zadovoljna z doseženim. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Ana Belac ni najbolj zadovoljna z doseženim. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP

Ana Belac zaseda 40. mesto

Tudi druga slovenska predstavnica Ana Belac je drugi dan igrala bolje kot prvi. Po petih izgubljenih udarcih na uvodnih 18 luknjah je danes igrala par igrišča National pri Parizu. Uvrščena je na 40. mesto. »Sezono sem začela zelo dobro, sredi sezone pa sem se začela loviti. Glede na količino dela, ki sem ga vložila v svoj šport in svojo igro, je težko biti zadovoljen s povprečjem,« je bila po drugem dnevu le delno zadovoljna 27-letna Portorožanka.

V vodstvu je Švicarka Metraux Morgane z minus 8 (danes je igrala -6), na drugo mesto se je z najboljšim rezultatom dneva (-7) in skupno sedmimi udarci pod parom igrišča prebila Kitajka Yin Ruoning, tretja pa je Lydia Ko (danes -5), srebrna iz Rio de Janeira in bronasta iz Tokia 2021.

Vodilna po prvem dnevu, Francozinja Celine Boutier, je danes igrala +4, pravo malo katastrofo pa je na šestnajsti luknji doživela branilka lovorike iz Tokia in vodilna igralka na svetu Nelly Korda, ki je par 3 končala s sedmimi udarci. Skupno je zdaj pri rezultatu -2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine