Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Pariz 2024

Na OI ni skrivalnic, za kolajne bo disk moral leteti prek 70 metrov

Atletski adut Kristjan Čeh je dopotoval v Pariz, jutri začenja nastope na olimpijskih igrah. V kvalifikacijah želi čim prej ujeti normo in zaključiti nastop.
S kvalifikacijami se Čeh ne želi predolgo obremenjevati, rad bi le izpolnil normo in potrdil finale. Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
S kvalifikacijami se Čeh ne želi predolgo obremenjevati, rad bi le izpolnil normo in potrdil finale. Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
5. 8. 2024 | 05:00
0:28

V nadaljevanju preberite:

Ptujski »orjak« Kristjan Čeh je okrepil slovensko izbrano vrsto v olimpijski vasi v Parizu. In krepko zvišal tudi njeno povprečno višino. V francosko metropolo je dopotoval v odlični formi, majhne težave s hrbtom bo hitro odmislil in se pripravil na met diska, v katerem kot evropski prvak meri na sam vrh. »Naredili smo odlične priprave na tekmo, v zadnjih tednih smo predvsem pilili tehniko, brez odlične tehnike je v metu diska težko kaj doseči,« pojasnjuje eno glavnih slovenskih orožij za kolajno.

Ko smo se tekom letošnje sezone pogovarjali z glavnim adutom slovenske atletike, ni skrival visokih ambicij. »Sem svetovni in evropski prvak, jasno je, kaj mi še manjka,« je bil samozavesten Čeh. Proti kolajni je pogledoval že v Tokiu, a se mu takrat ni izšlo, letos pa cilja mnogo višje od petega mesta. »Privilegij iger v Evropi je, da lahko na prizorišče prideš pozno, kar nam je omogočilo, da smo naredili enako pripravo kot na vsako drugo tekmo. Prišel sem dva dni pred tekmo, treningi doma so veliko bolj kvalitetni, tu se je potrebno ubadati s prevozom, z množico atletov, doma je mnogo lažje,« je razloge za kasnejši prihod, v Pariz je prišel v sobotnih popoldanskih urah, razkril Čeh.

Pred današnjimi kvalifikacijami (11.35) Ptujčan ne deluje prav nič nervozno. »V Estoniji smo opravili desetdnevne priprave, kjer sem se osredotočal le na mete diska, izpilili smo tudi tehniko. Nekoliko višje imam zdaj postavljeno desno roko, zato imam zdaj v krogu boljši ritem, sem hitrejši in eksploziven, tako da mislim, da sem na dobri poti, tudi zadnji meti na treningih so bili zelo stanovitni,« razloge za optimizem pojasnjuje Čeh, ki bo v finalu, če bo uspešen v kvalfikacijah, na slovitem štadionu Stade de France, ki že dopoldne poka po šivih, metal v sredo zvečer.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine