Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Pariz 2024

(KOMENTAR) Zlati zaključek iger z grenkim priokusom

Pariške olimpijske igre so bile končane, Slovenci so, enako kot v Tokiu, osvojili dve zlati kolajni, skupna bera odličij pa je nekoliko manjša.
Dve kolajni je Slovenija osvojila v zadnjih treh dneh OI, tretja se je rokometašem izmuznila. Foto Anže Malovrh/STA
Dve kolajni je Slovenija osvojila v zadnjih treh dneh OI, tretja se je rokometašem izmuznila. Foto Anže Malovrh/STA
12. 8. 2024 | 05:00
12. 8. 2024 | 06:28
2:55

V nadaljevanju preberite:

Na olimpijske igre v Parizu se je spustil zastor. Zadnji konec tedna je bil vrtiljak čustev, Sloveniji je prinesel olimpijsko prvakinjo in podprvaka, žal pa se je tako želena ekipna kolajna rokometašem izmuznila. Za slovensko reprezentanco, ki se je zgodaj veselila zlata judoistke Andreje Leški, se zdi, da sta bila minula dva tedna le ogrevanje za finiš, v katerem smo znova slišali Zdravljico, čeprav smo komaj imeli čas, da na relaciji Pariz–Lille zajamemo sapo.

Janja Garnbret je potrdila, da je plezalna kraljica. Niti med oprimka ujeti prst 25-letne Korošice ni ustavil, če bi bilo treba, bi do vrha splezala tudi z zlomljenim. Kar se Janja odloči, to Janja stori, predvsem pa kljub pritisku velikih tekem ne popusti. Čustva, ki so v vročem sobotnem popoldnevu na plezališču v Le Bourgetu privrela na plano, so dokaz, da se za navidezno lahkotnostjo njenega plezanja skrivajo ure in ure trdega garanja. To je bilo znova poplačano z zlatom.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine