Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Pariz 2024

Rokomet bi bil za Slovence težko bolj krut

V tekmi za bron slovenski rokometaši znova za gol prekratki proti Španiji. Razočaranje je bilo ogromno, v napadu so dosegli le 22 golov.
Tudi Blaža Janca so premagale solze. Foto Bernadett Szabo/Reuters
Tudi Blaža Janca so premagale solze. Foto Bernadett Szabo/Reuters
11. 8. 2024 | 11:40
11. 8. 2024 | 12:21
5:48

V nadaljevanju preberite:

V Franciji se je pisala rokometna pravljica, v katero je verjel malokdo, žal pa tudi tokrat slovenskega slavja na nogometnem štadionu v Lillu nismo dočakali. Po novi srhljivki v končnici je bila Španija boljša s 23:22 in verjetno zadnja priložnost generacije je splavala po vodi. Po zadnjem žvižgu so Slovenci nemo obležali vsak v svojem kotu dvorane in opazovali slavje tekmecev, ki so bili tokrat povsem premagljivi. Bronasti zaključek olimpijskih iger z letnico 2024 je splaval po vodi.

»Bili smo tik pred tem, da bi se borili za zlato kolajno, zdaj smo brez vsega. Sploh ne vem, kaj bi še povedal o tej tekmi, enostavno nimam besed,« je bil prvi komentar Klemna Ferlina na nedeljski jutranji dvoboj, kapetan Jure Dolenec je bil še bolj neposreden: »Igrali smo polfinale, imeli zadnji napad, a izgubili za gol, igrali smo tekmo za bron, spet imeli zadnji napad in spet izgubili za gol. Rokomet bi težko bil bolj krut, vemo, kaj na olimpijskih igrah šteje, a tega nismo osvojili. Že pred turnirjem sem rekel, da je povsem vseeno, ali si četrti ali dvanajsti, dobre igre in vzdušje bodo šle hitro v pozabo.«

Lažje bi bilo izgubiti za 10 golov

Petkov večerni poraz z Dansko bi Slovencem lahko spodrezal krila, a jih je še bolj podžgal, v prvih minutah so se dobro postavili na igrišču, a v napadu igra ni in ni stekla. Aleksu Vlahu nič ni šlo po načrtih in le po zaslugi Ferlina in znova granitne obrambe je bila Slovenija ob polčasu še vedno zraven.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine