Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Kanadske nogometašice zaradi vohunjenja ob šest točk

Vodstvo Kanade je na OI poslalo dron na novozelandski trening.
Kanadska selektorica Bev Priestman je vedela za vohunjenje z dronom. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
Kanadska selektorica Bev Priestman je vedela za vohunjenje z dronom. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
Š. R., STA
27. 7. 2024 | 21:11
27. 7. 2024 | 21:12
1:33

Mednarodna nogometna zveza Fifa je zaradi vohunjenja z brezpilotnim letalnikom trenerski štab kanadske ženske reprezentance suspendirala za eno leto, poleg tega pa je kanadski izbrani vrsti na pariškem olimpijskem turnirju odvzela šest točk. Med suspendiranimi je tudi glavna trenerka Bev Priestman. »Ves strokovni štab je bil odgovoren za žaljivo vedenje in kršitev načel fairplaya,« je zapisala Fifa.

Novozelandski olimpijski komite (NZOC) je zaradi vohunjenja z dronom med treningom njihove ženske nogometne reprezentance vložil pritožbo pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (Mok), potem ko so 22. julija igralke opazile, da je nad njihovim treningom letel dron, ki je pripadal enemu izmed članov osebja kanadske ženske ekipe.

Prvi mož kanadskega olimpijskega komiteja David Shoemaker je dejal, da komite meni, da je Priestman »precej verjetno« vedela za incident.

Branilka naslova iz Tokia je sicer v tekmi prvega kroga z 2:1 premagala Novo Zelandijo, Priestman pa ni bila na klopi, saj se ji ni zdelo primerno voditi ekipe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine