Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zvezdnik Manchester Cityja po štirih mesecih uspešno nazaj na igrišče

Tudi trener Cityja Pep Guardiola zadovoljen, čeprav je opozoril navijače, da belgijski nogometaš še ni povsem nared za igro.
Ruben Dias in Kevin De Bruyne med izmenjavo kapetanskega traku Manchester Cityja. FOTO: Paul Ellis/AFP
Ruben Dias in Kevin De Bruyne med izmenjavo kapetanskega traku Manchester Cityja. FOTO: Paul Ellis/AFP
Š. R., STA
7. 1. 2024 | 20:40
7. 1. 2024 | 20:45
1:56

Kevin De Bruyne, belgijski nogometni reprezentant in zvezdnik svetovnega, evropskega in angleška prvaka Manchester Cityja, se je po dolgem času vrnil na igrišče, potem ko ga ni bilo v akciji vse od 11. avgusta lani. Na tekmi pokala FA, na kateri je City s 5:0 premagal nižjeligaša Huddersfield, je vstopil v igro v 57. minuti in se izkazal s podajo za tretji gol meščanov. Za Belgijca, ki so ga glasno pozdravili tudi navijači, je bila to prva tekma v sezoni, igral ni od avgusta, ko si je na prvenstveni tekmi proti Burnleyju strgal stegensko mišico.

Nov poraz Arsenala

»Ni še pripravljen. Postopoma ga bomo vključevali v moštvo, potrebuje še treninge. Je pa že takoj po vrnitvi pokazal svojo kakovost. Pogrešali smo ga, potrebujemo ga. Pa ne samo njega. V drugi del sezone želim priti s pripravljenimi vsemi igralci. Tudi z Erlingom Haalandom in fanti, ki so zdaj poškodovani,« je po tekmi dejal trener Cityja Pep Guardiola.

Liverpoolov trener Jürgen Klopp je bil zadovoljen z zmago v Londonu. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Liverpoolov trener Jürgen Klopp je bil zadovoljen z zmago v Londonu. FOTO: Dylan Martinez/Reuters

V tretjem krogu, prvem v katerem so igrali tudi klubi elitne lige, je bil sicer najbolj zanimiv dvoboj med Arsenalom in Liverpoolom. Slednji je v Londonu še poglobil krizo Arsenala, z dvema goloma ob koncu tekme je zmagal z 2:0. Za Arsenal je bil to tretji zaporedni poraz v vseh tekmovanjih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine