Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zinedine Zidane še dve tekmi na Realovi klopi

Sloviti Francoz je napovedal slovo od kraljevskega kluba, s katerim je še v bitki za naslov španskega prvaka.
Zinedine Zidane (desno) je Realovemu predsedniku Florentinu Perez dal dovolj časa, da najde ustreznega nasledenika. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Zinedine Zidane (desno) je Realovemu predsedniku Florentinu Perez dal dovolj časa, da najde ustreznega nasledenika. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
G. N.
16. 5. 2021 | 10:25
16. 5. 2021 | 10:30
1:38
Španska radijska postaja Onda Cero je razkrila, da se Zinedine Zidane poslavlja z Realovega trenerskega stolčka. Trikratni zmagovalec lige prvakov je o odhodu obvestil igralce že pred prvenstvenim derbijem proti Sevilli, zaradi česar je bila novinarska konferenca pozneje kot običajno.

Zidane odhaja že drugič, a tokrat zaradi drugačnih razlogov, kot prvič leta 2018.

»Je trenutek, ko moraš biti zraven in je trenutek, ko moraš oditi v dobro vseh,« je Zidane povedal na novinarski konferenci pred današnjim Realovim gostovanjem v Bilbauu, kjer si ne sme privoščiti spodrsljaja, če še želi upati o naslovu prvaka.

Devetinštiridesetletni Francoz alžirskega rodu je v vlogi Realovega trenerja osvojil enajst lovorik, poleg najprestižnejših v ligi prvakov je bil tudi dvakrat španski prvak. Čeprav je bil zelo uspešen, je bil ves čas delovanja deležen kritik, da se vse preveč zateka k taktičnemu nogometu in premalo napadalnemu.

Pri Realu imajo že pripravljenega naslednika. V velike Zidanove čevlje naj bi stopil klubska legenda Raul Gonzales, ki se je brusil v B moštvu Castilla. Če Raul še ne bo nared za zahtevno preizkušnjo, sta najresnejša kandidata za trenerja Italijan Massimiliano Allegri ali nemški selektor Joachim Löw.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine