Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Zidane v desetih dneh povedal pet stavkov, primer Mbappe pričakovan

Redki nogometaši bodo krvaveli za klub, ki ga bodo poleti zapustili, raje bodo varčevali svoje noge za novega delodajalca.
Kyliana Mbappeja so ta teden ujeli tudi na tekmi lige NBA. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
Kyliana Mbappeja so ta teden ujeli tudi na tekmi lige NBA. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
12. 1. 2024 | 11:13
12. 1. 2024 | 11:14
5:44

V nadaljevanju preberite:

Prinašamo zanimivo zgodbo o primeru Kyliana Mbappeja v Parizu. Zgodovina razkriva, da nikogar ni dobro siliti v podaljševanje pogodbe, če si tega ne želi sam; če ljubezen ni obojestranska, zveza ne bo prinesla uspeha. Klubi imajo običajno v tem primeru dve možnosti: bodisi igralca za pol leta posaditi na tribuno v opomin drugim – in sporočiti, da nihče ni večji od kluba – bodisi mu omogočiti predčasen odhod k tekmecu, seveda vsaj za tolažilno odškodnino. Najbolj svež primer je prestop Roberta Lewandowskega iz Münchna v Barcelono za 50 milijonov evrov. Tretja možnost, da nogometaš do konca izpolni svojo pogodbo in odide drugam, na tako visoki ravni ni najbolj pogosta – leta 2014 je to storil prav Lewandowski ob selitvi iz Dortmunda na Bavarsko ...

Pod črto ima Christophe Dugarry vsebinsko gotovo prav, le zapleta ni najbolje opisal. Z nezadovoljnim nogometašem – če to v primeru Kyliana Mbappeja sploh drži in ne bo ostal v Parizu – si nihče ne more pomagati. Redki nogometaši bodo krvaveli za klub, ki ga bodo poleti zapustili, raje bodo varčevali svoje noge za novega delodajalca. Ozadje zgodbe je v članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine