Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija in Mura na premor bolj zadovoljna kot Mariborčani

Slovensko nogometno prvenstvo bodo nadaljevali v prvi polovici februarja.
Rudi Vancaš Požeg (levo) se je v zadnjem dejanju tega koledarskega leta vpisal med strelce, Rok Kronaveter ne. FOTO: Tadej Regent
Rudi Vancaš Požeg (levo) se je v zadnjem dejanju tega koledarskega leta vpisal med strelce, Rok Kronaveter ne. FOTO: Tadej Regent
J. H., M. Ž., F. T.
19. 12. 2020 | 12:59
20. 12. 2020 | 19:16
4:34
Tudi 19. kolo slovenskega nogometnega prvenstva je prineslo nekaj presenečenj. Prav v zadnji tekmi je prišlo do nepričakovanega razpleta, ki je dodatno zaostril boj za prvaka. V Ljudskem vrtu sta se namreč Maribor in Aluminij razšla brez zmagovalca, navijači pred TV zasloni pa so videli štiri gole.

Kidričani so zasluženo prišli do pomembne točke, tudi statistika nakazuje na realen razplet, čeprav se je zdelo, da so imeli gostitelji več od igre (posest žoge 45:55, streli 14:9, koti 3:5, prekrški 15:9). Na vrhu je zelo tesno, upravičeno optimistično lahko pričakujemo februarsko nadaljevanje državnega prvenstva.


Več golov so videli v Celju


Mura je v enem od derbijev kola zmagala v Celju. Zasedba iz Murske Sobote bo spomladanski del sezone pričakala na tretjem mestu in z dvema točkama zaostanka za drugouvrščeno Olimpijo. Osrednja figura zanimivega dvoboja na celjskem štadionu je bil Amadej Maroša, ki je Štajercem zabil dva gola.

Prekmurci (v belem) so v tej sezoni nepremagljivi za državne prvake Celjane (v modrem). FOTO: Leon Vidic
Prekmurci (v belem) so v tej sezoni nepremagljivi za državne prvake Celjane (v modrem). FOTO: Leon Vidic


Že prej so se Nogometaši Domžal in Brava razšli z neodločenim izidom 0:0.  Domači nogometaši so bili vsaj v prvem polčasu precej boljši tekmec, toda niso zadeli gola. V drugem je bila igra bolj enakovredna, vseeno pa se je sosedski dvoboj končal brez zmagovalca.

Prva liga Telekom Slovenije, 19. kolo:
Tabor : Koper 3:4 (Stančić 8., Aldair 61., Stanković 93.; Barišić 4., 7., Mulahusejnović 21., Žužek 38.)
Olimpija : Gorica 2:0 (Vombergar 72., 80.)
Domžale : Bravo 0:0
Celje : Mura 1:3 (Zaletel 74.; Maroša 34., 62., 11-m, Žižek 54.)
Maribor : Aluminij 2:2 (Repas 23., Vancaš Požeg 38.; Bosilj 22., Prša 30.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Tabor doživel prvi poraz v Sežani


Živahno je bilo že v soboto. Nogometaši Kopra so gostovali pri Taboru in mu prizadejali prvi domači poraz sezone, Olimpija pa je bila v Stožicah z 2:0 boljša od zadnjeuvrščene Gorice.

Koprčani (v rumenem) so zmagali v Sežani. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo
Koprčani (v rumenem) so zmagali v Sežani. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo


Devetnajsto kolo sta odprla Tabor Sežana in Koper. Na zelo zanimivi tekmi je padlo kar sedem golov, Tabor pa je sploh prvič v tej sezoni klonil na svojem igrišču.

Koprčani so tekmo začeli silovito, v prvih sedmih minutah je dvakrat zadel Maks Barišić. Tabor se je v igro vrnil v osmi minuti z golom Dina Stančića, vendar pa so gostje odgovorili silovito, Nardin Mulahusejnović je v 21. minuti zadel za 3:1, Žan Žužek pa je v 38. minuti postavil izid polčasa 4:1.

V drugem polčasu so nogometaši Tabora zadeli dvakrat in ublažili poraz. V 61. minuti je z desne strani zadel Aldair Diallo, prav v zadnjem napadu pa je rezervist Jakoslav Stanković z razdalje zadel za 3:4.


Vombergar mož odločitve v Stožicah


Drugouvrščena Olimpija je bila v Stožicah z goloma Andresa Vombergarja z 2:0 boljša od Gorice, ki je tako doživela še sedmi zaporedni poraz.

Andres Vombergar je z goloma v drugem polčasu prinesel zmago Olimpiji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Andres Vombergar je z goloma v drugem polčasu prinesel zmago Olimpiji. FOTO: Leon Vidic/Delo


Prvi polčas je ponudil enakovredno igro obeh moštev. Pri Olimpiji je bil zelo razigran Mario Kvesić (3 streli), pri Gorici pa je imel najlepšo priložnost Nejc Mevlja, a je njegov poskus v 11. minuti ustavil Žiga Frelih.

V nadaljevanju so Gorčani pritisnili proti domačim vratom. Etien Velikonja je v 47. minuti poskusil iz prostega strela, a se je izkazal Frelih, minuto kasneje je zmaje na golovi črti rešil Matic Fink, v 55. minuti pa je Velikonja padel v kazenskem prostoru ob stiku z Mihailom Caimacovom, vendar gostje niso dobili enajstmetrovke.

V zaključku je na sceno stopil Andres Vombergar. Argentinski napadalec slovenskih korenin se je v 72. minuti odlično znašel od podaji Mihaela Pavlovića z leve strani in zadel v daljši kot, osem minut zatem pa je po predložku Kvesića zadel še z glavo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine