Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Za Xavija pet milijonov evrov, a že prej 32 milijonov €

Katalonski nogometni velikan Barcelona je za odpravnine in odškodnine za trenerje v zadnjih 22 mesecih zapravil skoraj 40 milijonov evrov.
Xavi Hernandez se je po šestih letih delovanja v Katarju prijateljsko razšel z Al-Saddom in predvsem z igralci ter sodelavci. FOTO: AFP
Xavi Hernandez se je po šestih letih delovanja v Katarju prijateljsko razšel z Al-Saddom in predvsem z igralci ter sodelavci. FOTO: AFP
G. N.
8. 11. 2021 | 06:35
8. 11. 2021 | 06:40
1:29

Po šestih letih se je Xavi Hernandez vrnil domov, na Camp Nou, a kot je že v navadi za katalonskega nogometnega velikana Barcelono, ki se utaplja v dolgovih, je tudi vrnitev »sina« pomenila udarec za blagajno. Barcelona je katarskemu klubu Al Sad plačal pet milijonov evrov odškodnine, s čimer je za odpravnine in odškodnine za trenerje v zadnjih 22 mesecih plačal že 37 milijonov €.

Prvi prejemnik izdatne odpravnine je bil Ernesto Valverde, ki je za odstavitev prejel 11 milijonov €, njegov naslednik Quique Setien je bil poceni in je prejel le štiri milijone €, Ronald Koeman pa je bil najdražji. Najprej je Barcelona morala odšteti pet milijonov € za odškodnino Nogometni zvezi Nizozemske, ker je bil Koeman tedaj selektor, zdaj pa je odpravnina še precej višja in znaša 12 milijonov €.

Xavi bo prvo tekmo vodil 20. novembra v mestnem derbiju proti Espanyolu. V njegovem sedemčlanskem trenerskem štabu, v katerem je tudi brat Oscar, so vsi sodelavci, ki so bili z njim tudi v Katarju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine