Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barcelona ima trenerja, prihaja Xavi

Pogajanja med nogometnima kluboma Al Sadd in Barcelono so bila trda, a so Katalonci le prepričali šejka Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thanija.
Kdaj se bo Xavi Hernandez vrnil v Barcelono in začel zdravljenje katalonskega nogometnega velikana, je le še stvar dneva ali ur. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Kdaj se bo Xavi Hernandez vrnil v Barcelono in začel zdravljenje katalonskega nogometnega velikana, je le še stvar dneva ali ur. FOTO: Karim Jaafar/AFP
G. N.
4. 11. 2021 | 06:45
4. 11. 2021 | 06:48
1:52

Včerajšnja zadnja večerja predstavnikov nogometnih klubov Al Sadd in Barcelona je naposled zlomila trdno stališče katarskega kluba, da Xavija Hernandeza ne bo kar tako izpustil iz rok. Španski mediji poročajo, da je le prišlo do dogovora med pogajalci, med katerimi ni bilo predsednika Barcelone Joana Llaporta. Zaradi tega je bil močno užaljen lastnik Al Sadda šejk Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani, ki je izrazil željo, da bi se na štiri oči pogovoril z Laporto. Njegova odsotnost ni prispevala pri pogajanjih katalonske delegacije.

Katalonci trdijo, da je danes dan D, in da se urejajo še zadnje podrobnosti pred potrditvijo Xavijeve vrnitve v Katalonijo, kjer ga čaka zahtevna naloga. Z Barcelono se je dogovoril do leta 2024.

Nogometni velikan je po odstavitvi trenerja Ronalda Koemana tako rekoč brez vodje na igrišču. Xavi je bil že pred Nizozemčevim prihodom velika želja privržencev Barcelone, pri odločujočih možeh je bilo drugače. Tudi zaradi tega, ker je Barcelona januarja letos izpeljala predsedniške volitve.

»Pogovor je stvar zdrave pameti in na koncu je treba zadeva izpeljati. Navdušen sem. Kluba poznata moje stališče in upam, da bosta hitro našla rešitev,« je povedal 41-letni Xavi, legenda Barcelone. Po 17 letih igranja za Barcelono se je leta 2015 preselil v Katar, kjer je pri Al Saddu zaključil igralsko kariero in začel trenersko.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine