Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Z Josipom Iličićem ni govoril, toda med njima je vse v redu

Srdit boj Italijanov za ligo prvakov 2021/22. Trener Milanič uspešen v Bratislavi.
Josip Iličić (levo) in vse boljši kolumbijski as Luis Muriel (desno) se dobro ujameta na treningih, na tekmah še ne. FOTO: Miguel Medina/AFP
Josip Iličić (levo) in vse boljši kolumbijski as Luis Muriel (desno) se dobro ujameta na treningih, na tekmah še ne. FOTO: Miguel Medina/AFP
1. 3. 2021 | 06:00
2:57
Na obzorju je vse bolj dramatičen boj za italijanske položaje v ligi prvakov 2021/22. Uefino paradno tekmovanje bo v novi sezoni še močnejše, gotovo se bo splačalo biti del elitnega plesa na stari celini. Po zmagi nogometašev Atalante in novem spodrsljaju Juventusa se bori za štiri položaje sedem klubov: vodilni Inter, Milan, Juventus, Atalanta, Roma, Lazio in Napoli.



To je bodisi znamenje silne izenačenosti serie A bodisi padca kakovosti lige. Morda je bližje resnici druga trditev, saj so evropski podatki neizprosni: Italijani capljajo za konkurenco tako v ligi prvakov kot evropski ligi – prve tekme 1/8 finala lige prvakov so izgubili Juventus, Atalanta in Lazio, Napoli je izpadel v dvoboju s povprečno Granado.


Iličić je imel vzpone in padce celotno kariero


»Spet smo v območju lige prvakov,« je komentiral razplet tekme v Genovi trener Atalante Gian Piero Gasperini. Tri točke mu je zagotovil kolumbijski ostrostrelec Luis Muriel, ki kotira na evropskem vrhu s povprečno 42 minutami igre za en gol (14 golov in 5 podaj). Slovenski adut Josip Iličić je dobil podobno minutažo kot v zadnji tekme lige prvakov proti Realu, toda trener mu je v nasprotju z evropskim večerom privarčeval sramoto in ga je pustil na igrišču do konca tekme.



»Odnos, ki ga je imel proti Madridu, se mu ne sme več ponoviti, če želimo opraviti kaj več. V tem primeru bo Josip gotovo odločil še veliko tekem Atalante. Toda ne moremo pričakovati, da bo serijsko odločal tekme, navsezadnje imamo v ekipi tudi druge. Pomembno je, da trenira in bo dobro telesno in psihološko pripravljen, saj je imel vzpone in padce celotno kariero, ne le v Bergamu. V dneh po tekmi z Realom nisva govorila, toda vse je v redu, za nas je pomemben igralec,« je pojasnil Gasperini.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Alen Ožbolt začinil visoko zmago Slovana


Odlično nadaljuje sezono Slovan iz Bratislave, ki ga vodi trener Darko Milanič. Slovan je visoko zmagal na gostovanju v mestu Sered, ki leži približno 50 km vzhodno od Bratislave. V majici vodilnega slovaškega kluba – 7 točk pred madžarsko obarvano Dunajsko Stredo – je vso tekmo igral Kenan Bajrić, do 76. minute pa Alen Ožbolt. Dovolj, da je zabil gol za 4:0 z bele točke, nato pa ga je zamenjal nekdanji napadalec Olimpije Ezekiel Henty.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine