Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Milan zadržal korak za Interjem in je še bliže ligi prvakov

Italijanski prvak Juventus je v 24. kolu igral neodločeno z Verono (1:1), deseti zaporedni naslov se zdi misija nemogoče.
Gian Piero Gasperini vztraja, da si mora Josip Iličić prislužiti mesto v enejasterici Atalante. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Gian Piero Gasperini vztraja, da si mora Josip Iličić prislužiti mesto v enejasterici Atalante. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
M. Ž, B. E., G. N.
28. 2. 2021 | 14:34
28. 2. 2021 | 22:44
5:30
Nogometaši Atalante so v 24. kolu italijanske lige gostovali v Genovi pri Sampdorii in zmagali z 2:0. Ekipa iz Bergama ima zdaj 46 točk, toliko kot vsaj začasno tretjeuvrščeni Juventus.

Josip Iličić je v zadnjem času kar malce na hladnem in tudi tokrat je tekmo začel na klopi, potem ko je strateg Gian Piero Gasperini dejal, da si mora slovenski reprezentant mesto v enajsterici zaslužiti. So pa njegovi soigralci prešli v vodstvo v 40. minuti, ko je z roba kazenskega prostora v desni zgornji kot vrat Sampdorie žogo poslal Ruslan Malinovski.

V 50. minuti je za Atalanto zadel še Joakim Maehle, a gol ni obveljal zaradi prepovedanega položaja podajalca Robina Gosensa. V 59. minuti pa je priložnost za igro vendarle dobil tudi Iličić in v 65. minuti prišel do strela v kazenskem prostoru, vendar je precej zgrešil cilj. V 70. minuti je Gosens le povišal na 2:0, ko je iz bližine unovčil podajo z desne strani. Slovenec je do konca tekme še nekajkrat lepo zaposlil soigralce, ki pa niso izkoristili njegovih podaj, tako da je ostalo pri rezultatu iz 70. minute.

»Iličić je dobro igral, tudi kot srednji napadalec. Vedno sem zadovoljen z njim, ampak ne more igrati vsake tekme. Pomembno je, da se počuti dobro,« je po tekmi o Iličićevi predstavi za DAZN povedal Gasperini.


Milanska kkluba uspešna


Vodilni Inter je s Samirjem Handanovićem v vratih obračun proti Genoi, pri kateri Miha Zajc tokrat ni dobil priložnosti za igro, začel in končal izjemno. Po dobre pol minute je po podaji Lautara Martineza v kazenski prostor prodrl in zadel Romelu Lukaku. Belgijec je zabil 18. gol v sezoni. V 69. minuti se je med strelce vpisal Matteo Darmian, v 77. minuti pa še rezervist Alexis Sanchez.

V derbiju je bil rdeče-črni Milan uspešen v Rimu in se še bolj približal prvem cilju, uvrstitvi v ligo prvakov, hkrati pa je zadržal korak za vodilnim Interjem. Boljši je bil od Rome, gol odločitve pa je v drugem polčasu dosegel Ante Rebić.

Zadetek Cristiana Ronalda je bil dovolj le za točko. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Zadetek Cristiana Ronalda je bil dovolj le za točko. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

 

Juventus se je še bolj oddaljil od scudetta


Italijanski prvak Juventus se vse bolj oddaljuje od desetega zaporednega naslova. Tokrat je na gostovanju v Veroni iztržil le neodločen izid 1:1.

Torinčani so igrali v zelo oslabljeni zasedbi, manjkali so Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Alvaro Morata, Danilo in Arthur.

Varovanci Andree Pirla v takšni postavi niso bili sposobni slaviti zmage, na zadnjih petih ligaških tekmah jim je to uspelo le enkrat, v tem obdobju pa so osvojili le pet izmed 15 točk in za vodilnim Interjem zaostajajo že za sedem točk.

»Razočarani smo. Vedeli smo, da bo težka tekma. A smo zadeli, kar je bil najtežji del, nato pa nismo zadržali prednosti. Obstajajo majhni detajli, za katere mlajši nogometaši ne vedo, da lahko pomenijo pomembno razliko in vodijo do točk. Razmišljal sem o spremembi formacije in igri s štirimi branilci, vendar pa na klopi nisem imel ustreznega nogometaša za to. Tudi v napadu so nam manjkali igralci, ki bi znali zadržati žogo. Smo v težkem položaju, vendar se bomo poskušali znajti z igralci, ki jih imamo,« je po tekmi dejal Pirlo.

Juventus je gostujočo tekmo sicer dobro začel in povedel v 49. minuti. Federico Chiesa je z uporabno žogo zaposlil Cristiana Ronalda, ta pa je dosegel 19. prvenstveni gol sezone.

Verona je izenačila v 77. minuti, ko je z glavo zadel Antonin Barak. Le devet minut kasneje so bili gostitelji na pragu zmage, a je ob strelu Darka Lazovića dobro posredoval vratar Wojciech Szczesny in žogo odbil v prečko.


Parma po vodstvu z 2:0 le do točke


Moštvo Parme je tudi na šestnajsti zaporedni tekmi v vseh tekmovanjih ostala brez zmage, potem ko je proti Spezii igrala 2:2.

Gostje so zapravili lepo priložnost za prekinitev črnega niza, saj so z goloma Yanna Karamoha in Hernanija po 25 minutah vodili z 2:0, vendar pa je za Spezio v drugem polčasu dvakrat zadel Emmanuel Gyasi (52. in 72. minuta) ter svoji ekipi pomagal do točke.

Pri Parmi je vso tekmo igral slovenski reprezentant Jasmin Kurtić.

Italijansko prvenstvo, 24. kolo

Sobota
Spezia : Parma 2:2 (Gyasi 52., 72.; Karamoh 17., Hernani 25.)
Kurtić je za Parmo igral vso tekmo
Bologna : Lazio 2:0 (Mbaye 19. Sansone 64.)
Verona : Juventus 1:1 (Barak 77.; Ronaldo 49.)

Nedelja
Sampdoria : Atalanta 0:2 (Malinovski 40., Gosens 70.)
Iličić je za Atalanto igral od 59. minute
Inter : Genoa 3:0 (Lukaku 2., Darmian 69., Sanchez 77.)
Handanović je za Inter branil vso tekmo, Zajc je bil na klopi Genoe
Udinese : Fiorentina 1:0 (Nestorovski 86.)
Crotone : Cagliari 0:2 (Pavoletti 56., Pedro 60.)
Napoli : Benevento 2:0 (Mertens 34., Napolitano 66.)
Roma - AC Milan (20.45)

- sreda, 17. marec:
15.00 Torino - Sassuolo

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine