Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Čeferin si prizadeva za smiselno nadgradnjo evropskih tekmovanj

Nekdanji portugalski velemojster je komentiral delo Uefe v zahtevnih razmerah, pomen eura U-21 za Slovenijo in idejo o ustanovitvi superlige.
Aleksander Čeferin si je za osebnega svetovalca izbral prav nekdanjega odličnega nogometaša Luisa Figa. FOTO: Pierre Albouy/Reuters
Aleksander Čeferin si je za osebnega svetovalca izbral prav nekdanjega odličnega nogometaša Luisa Figa. FOTO: Pierre Albouy/Reuters
F. T., STA
27. 2. 2021 | 10:30
27. 2. 2021 | 10:37
3:00
Nekdanji portugalski nogometaš Luis Figo je osebni svetovalec predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina. V intervjuju za Ekipo SN je spregovoril prav o Slovencu na čelu Uefe ter pohvalil njegov doprinos k ohranjanju nogometa na vrhu športov tudi v zahtevnem obdobju pandemije koronavirusa.

»Aleksander Čeferin je opravil izjemno delo v izredno težkih razmerah. Covid-19 je spremenil naša življenja, naše navade, naše običaje. Zelo smo srečni zaradi tega, kar je našemu predsedniku uspelo narediti v zadnjem letu,« je zatrdil legendarni Portugalec, ki je med drugimi klubi igral za Barcelono, Real Madrid in Inter.


Vse skupaj bo pozitivno vplivalo na celotno Slovenijo


Čeferina je označil za prijatelja in ga ocenil kot človeka, ki si prizadeva za napredek nogometa in smiselne nadgradnje evropskih tekmovanj. Uefo je pohvalil, da je v zadnjem, zahtevnem letu našla način, kako se zoperstaviti krizi in izpeljati vsa tekmovanja pod njenim okriljem.

Aleksander Čeferin in Luis Figo pogosto igrata nogomet na prijateljskih ali humanitarnih tekmah, kot denimo septembra 2018 v Biljah. FOTO: Leon Vidic
Aleksander Čeferin in Luis Figo pogosto igrata nogomet na prijateljskih ali humanitarnih tekmah, kot denimo septembra 2018 v Biljah. FOTO: Leon Vidic


Eno izmed teh bo tudi evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let, ki ga bo skupaj z Madžarsko gostila Slovenija. »Vsekakor je pred Slovenijo velik izziv, kajti organizirati tako veliko tekmovanje, kot je EP za mlade, ni lahko. Hkrati je to velika priložnost za promocijo države. Edina škoda so trenutne razmere, ki na štadionih ne dovoljujejo navijačev, saj bi bil spektakel sicer še večji,« je zatrdil 48-letni Portugalec.

image_alt
Uefina liga prvakov primer pravega reševanja izzivov v Evropi


»Prepričan sem, da bo gostovanje eura pomagalo pri razvoju nogometa v Sloveniji. Infrastruktura bo zagotovo boljša. Mladi slovenski nogometaši bodo spremljali največje evropske talente in se od njih veliko naučili. Mislim, da bo vse skupaj zelo pozitivno vplivalo na celotno državo,« je dodal Figo, ki upa tudi, da bo do poletja, ko bo oživel euro 2020, rešeno vprašanje navijačev, ki v zdajšnjih razmerah ne smejo spodbujati reprezentanc.


Uefa bo s spremembami izboljšala ligo prvakov


Figo je spregovoril tudi o tako imenovani zaprti evropski superligi. Figo je prepričan, da bodo s spremembami v ligi prvakov izboljšali zdajšnje tekmovanje, superliga pa po njegovem mnenju ne bo obstajala, saj ne koristi veliki večini klubov in ne bi bila poštena do nacionalnih zvez in prvenstev.

»Nogomet je bil zgrajen s pomočjo izjemno velikega števila ljudi. V zadnjih letih smo dosegli velike stvari z veliko več kot zgolj 15, 20 klubi. Zakaj torej poskušati zagotoviti korist zgolj elitni peščici klubov?« se je vprašal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine