Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Xavijeva Barcelona zori za velike dosežke v letu 2023

Reprezentančni premor kot nalašč za vmesno analizo klubske sezone. Špansko prvenstvo odločeno kljub blamaži Reala v Madridu.
Xavi, eden najboljših vezistov v zgodovini nogometne igre, je prenesel inteligentno razmišljanje z igrišča tudi na klop. FOTO: Josep Lago/AFP
Xavi, eden najboljših vezistov v zgodovini nogometne igre, je prenesel inteligentno razmišljanje z igrišča tudi na klop. FOTO: Josep Lago/AFP
21. 3. 2022 | 21:55
21. 3. 2022 | 21:59
3:56

V nadaljevanju preberite:

Pred nami je klubski premor do 1. aprila, ki ga bodo nogometne reprezentance izkoristile za priprave na mundial v Katarju 2022 in igranje prijateljskih tekem pred junijskim štartom Uefine lige narodov. Zadnji španski clasico med Realom in Barcelono je pravšnji povod za analizo opravljenega dva meseca pred koncem nacionalnih prvenstev.

Barcelona je krenila v sezono klavrno, trener Ronald Koeman je bil bitke s tekmeci in navijači lastnega kluba. Njegov naslednik Xavi je Nizozemčev antipod in dokaz, da ni vseeno, kdo vodi kolektiv. Drastično je preobrazil ekipo, igralcem razdelil prave naloge, sprostil jato in posledično dvignil njeno samozavest. Podrobnosti Xavijeve (r)evolucije v članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine