Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vstopnice za 9999 evrov niso pomirile strasti

Po tekmi med Betisom in Eintrachtom iz Frankfurta je v Sevilli prišlo do spopadov med nemškimi in angleškimi navijači, privrženci West Ham Uniteda.
Med navijači Eintrachta je bilo vroče že pred prihodom na štadion Benito Villamarin v Sevilli, nato je bilo pestro tudi v središču mesta. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Med navijači Eintrachta je bilo vroče že pred prihodom na štadion Benito Villamarin v Sevilli, nato je bilo pestro tudi v središču mesta. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
10. 3. 2022 | 14:00
10. 3. 2022 | 15:09
1:53

Pri španskem nogometnem prvoligašu Sevilli so se ušteli, misleč, da bodo vrtoglave cene vstopnic od prihoda v Andaluzijo odvrnile navijače West Ham Uniteda. Potem ko so razgrabili 3000 gostujočih vstopnic je trenutno drugouvrščena ekipa španskega prvenstva ceno »navila« do kar 9999 evrov (po običajni ceni jih lahko kupijo le še člani), da bi tako omejila prihod prevelikega števila privržencev londonskega kluba brez vstopnic.

A v mestu naj bi jih bilo že dan pred tekmo okoli 7000, na slavni aveniji Colon se jih je v sredo zvečer več sto spopadlo z navijači frankfurtskega Eintrachta, ki so se vračali s tekme osmine finala proti Betisu na drugi strani mesta, kjer je ravno tako morala posredovati policija. O številu poškodovanih in aretacijah zaenkrat španski mediji ne poročajo, se pa je Sevilla spet izkazala kot prizorišče, na katerem evropske tekme le redkokdaj minejo brez hujših incidentov.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je tekmo Betisa in Eintrachta preložila na sredo, da ne bi v istem večeru tekem gostila oba seviljska štadiona, a tudi to ni zajezilo navijaškega nasilja. Ramon Sanchez Pizjuan, štadion Seville, bo sicer gostil finalno tekmo drugorazrednega Uefinega tekmovanja, rdeče-beli pa so osvojili že kar šest naslovov, kar je absolutni rekord.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine