Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Vse oči v bundesligi so usmerjene na Bavarsko, kjer bo zelo vroče

V Nemčiji danes pomemben derbi med Bayernom in Leipzigom, ki bi lahko odločil o naslovu prvaka. V Angliji City že danes lahko postane prvak.
Prvi letošnji dvoboj Bayerna in Leipziga se je končal brez zmagovalca (1:1). FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Prvi letošnji dvoboj Bayerna in Leipziga se je končal brez zmagovalca (1:1). FOTO: Annegret Hilse/Reuters
20. 5. 2023 | 05:00
20. 5. 2023 | 10:41
3:59

V nadaljevanju preberite:

Nogometna prvenstva v Evropi se počasi bližajo koncu. V Španiji in Italiji so že dobili nove državne prvake, v Angliji in Franciji jih bodo morda ta konec tedna, izmed lig velike peterice je povsem odprta le še nemška bundesliga. Bayern ima dve koli pred koncem točko naskoka pred dortmundsko Borussio, zanimivo prvenstvo pa bi lahko danes še dodatno začinil Leipzig, ki prihaja v goste na Allianz Areno v Münchnu.

Pred jesenskim premorom za svetovno prvenstvo je Bayern prednjačil v bundesligi, Borussia je bila v hudi krizi. Po prihodu iz Katarja so se vloge zamenjale, po nizu slabih predstav je vodilnim pri Bayernu prekipelo. Julian Nagelsmann se je moral posloviti, a tudi po prihodu Thomasa Tuchla na bavarsko klop se stvari niso drastično obrnile na bolje. Tekmeci iz Porurja so že zasedali tudi vrh bundeslige, v finiš prvenstva pa vstopajo s točko zaostanka za serijskimi prvaki iz Münchna, ki lovijo 11. zaporedni naslov.

Kako si lahko City že danes zagotovi naslov prvaka v Angliji?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine