Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Lanski poraz je bil kot strup, bolečina jih je letos še podžgala

Manchester City je na povratni tekmi s kar 4:0 odpihnil Real. Sinje modri so plesali po taktih Pepa Guardiole na klopi in Bernarda Silve na zelenici.
Erling Haaland ni našel poti do mreže Reala, a je bil vseeno ključna figura v napadu sinje modrih. Tudi Guardioli ni zameril menjave, ko je bila tekma že odločena. FOTO: Reuters
Erling Haaland ni našel poti do mreže Reala, a je bil vseeno ključna figura v napadu sinje modrih. Tudi Guardioli ni zameril menjave, ko je bila tekma že odločena. FOTO: Reuters
18. 5. 2023 | 14:30
18. 5. 2023 | 14:35
4:24

Lanski izpad iz lige prvakov je bil za Manchester City »strup, ki so ga morali v želodcih nositi celo sezono«, kot se je izrazil Pep Guardiola. V sodniškem dodatku zapraviti prednost dveh zadetkov in kasneje še uvrstitev v finale se zdi skoraj nemogoče, a sinje modrim je lani »uspelo«.

»Vso bolečino po lanskem izpadu smo celo leto nosili s seboj, občutek imam, kot da smo celo leto igrali s strahom in spominom na to, kar se nam je lani zgodilo proti Realu. Zato smo danes šli na igrišču 'na glavo', na zelenici smo pustili čisto vse,« je po tekmi žarel Guardiola. Tudi za španskega doktorja nogometne igre je bil sredin večer nepozaben. Njegovi igralci so na igrišče pritekli, kot bi bili obsedeni. Real ni mogel niti dihati, kaj šele, da bi prišli iz svoje polovice igrišča.

Če ne bi bilo izvrstnega Thibauta Courtoisa, ki je ob živce spravljal Erlinga Haalanda, bi semafor še precej pred 23. minuto kazal 1:0. Ko je Bernardo Silva le pospravil žogo v mrežo, se je na Etihadu razlegel huronski krik navdušenja, a ne le navdušenja, tudi olajšanja. V nadaljevanju se je plesalo le še po sinje modrih taktih v večeru, ki bo nogometnim navdušencem iz Manchestra dolgo ostal v spominu. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine