Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vodilna ekipa bundeslige podaljšala pogodbo trenerju

Vodstvo nogometnega prvoligaša Uniona iz Berlina je končalo špekulacije in sporočilo, da je podaljšalo pogodbo s švicarskim trenerjem Ursom Fischerjem.
Urs Fischer (na fotografiji) z Berlinčani v tej sezoni nastopa tudi v evropski ligi. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Urs Fischer (na fotografiji) z Berlinčani v tej sezoni nastopa tudi v evropski ligi. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Š. R., STA
28. 9. 2022 | 17:36
1:34

Trenerja članskega moštva Ursa Fischerja, ki beleži vrhunske rezultate, bi si želeli številni klubi, a Berlinčani, ki sicer niso sporočili, za koliko časa so podaljšali sodelovanje, ga želijo zadržati. Šestinpetdesetletnemu Švicarju bi prejšnja pogodba potekla ob koncu sezone, poroča dpa.

»Kot sem že nekajkrat poudaril, se v Berlinu počutim udobno in ni razloga, da bi razmišljal o zanimanju drugih klubov. Z veseljem ostajam, z ekipo smo v zadnjih letih storili neverjetne stvari in upam, da bomo na zmagovalni poti ostali,« je ob podaljšanju pogodbe dejal nekdanji branilec Züricha, ki je zbral tudi štiri nastope za švicarsko reprezentanco.

Z Baslom je kot trener dvakrat postal tudi prvak Švice, preden je prevzel Union Berlin, s katerim se je že v svoji prvi sezoni iz drugoligaške konkurence preselil v prvo. V zadnjih dveh letih je ekipo popeljal tudi do evropskih tekmovanj, trenutno pa drži celo vodilni položaj v 1. bundesligi.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine