Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   EP v košarki 2022

Navdušuje jih Union, a tudi Albo imajo radi

Glavno mesto Nemčije ima bogato zgodovino, zdaj je tudi košarkarska metropola stare celine, tako kot je bil leta 1993.
Finski košarkarji se v Berlinu odlično počutijo, še posebej po zmagi nad Hrvaško in osmini finala EP. FOTO: FIBA
Finski košarkarji se v Berlinu odlično počutijo, še posebej po zmagi nad Hrvaško in osmini finala EP. FOTO: FIBA
12. 9. 2022 | 05:00
5:44

V nadaljevanju preberite:

Berlin se nenehno spreminja od 13. stoletja, ko se je prvič znašel v uradnih zapisih, toda eno dejstvo ostaja nespremenjeno. Ko stopaš po njegovih ulicah, ki so v sodobnih časih na gosto posejane s pisanimi prodajalnami iskalcev sreče z vsega sveta, začutiš spoštovanje do njegove bogate zgodovine in do vsega, kar se je dogajalo v njegovih nedrjih. Dobrega, lepega in tudi tragičnega za človeštvo. Do nedelje bo košarkarska metropola stare celine, tako kot je bil leta 1993.

Med prvimi sprehodi se obiskovalci po ogledu številnih mestnih znamenitosti in umiku iz bleščavega vrveža med domove vsakdanjih ljudi težko ognejo občutku, da so že bili v Berlinu. Prebudijo se jim namreč spomini iz drugih dežel in krajev. Denimo na Ankaro in Istanbul, s katerima imajo slovenski košarkarji različne izkušnje z EP. Prvo bi si najraje za vedno izbrisali iz misli, zato pa ne bi imeli prav nič proti, če bi v Berlinu ponovili zlati podvig iz Istanbula 2017.

Čeprav se bodo Luka Dončić, Goran Dragić & Co. po zmagi nad Belgijo vrnili v akcijo šele v sredo proti Poljski, ne bodo imeli časa za dodatno širjenje obzorij zunaj Mercedes Benz Arene, vadbene dvorane in hotela. Večina jih vendarle kar dobro ve, da ima Berlin tudi bogato športno zgodovino. Kaj nudi in na kaj je še posebej ponosen?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine